Топлофикация Габрово: Не ни въвличайте в предизборни битки. Нашата основна цел е добруването на нашия град

Топ новина! Tanya-Hristova-be-pokanila-za-brifinga-si-predstaviteli-na-„Toplofikatsiya“,-no-takiva-ne-se-yaviha
Таня Христова бе поканила за брифинга си представители на „Топлофикация“, но такива не се явиха

    Във връзка с пресконференция на кмета на Община Габрово Таня Христова на 1 февруари ние от ръководството на „Топлофикация Габрово“ държим да опровергаем някои нейни твърдения и да защитим нашата гледна точка и действия, които винаги са били насочени към това габровци да получават добра и достъпна топлинна услуга. 
    На първо място държим да отправим апел към политиците в нашия град да не ни превръщат в част от предстоящите през есента местни избори. 
    Целият екип на „Топлофикация Габрово“ работи усилено, за да доставяме надеждни услуги на своите абонати, но за съжаление, живеем в тежки времена на икономическа, финансова и енергийна криза. Въпреки че съоръженията, както и топлопреносната мрежа, са сравнително амортизирани, предвид дългия срок на тяхната експлоатация.
    Уверяваме ви, че полагаме всички усилия да ги поддържаме, често дори извън икономическата и пазарна логика на нашето частно дружество, водени от стремежа да се грижим за града си и осъзнавайки, че една топлофикация има и социална роля.
    По време на нито една от извършените до момента в дружеството проверки от компетентните институции не е констатиран проблем, свързан с качеството на въздуха. Това може да бъде доказано от протоколите, издадени за всяка една проверка.
    Относно споменатата инвестиционна програма на „Топлофикация Габрово“ бихме искали да уточним, че ремонти по мрежата и в основния топлоизточник се залагат в ремонтната програма на дружеството, а не в инвестиционната. В дългосрочната ремонтна програма всички, заложени до момента дейности, са извършени.
    Освен това при прекъсване на топлоподаването поради планов ремонт или авария потребителите винаги са били надлежно информирани. Ремонтните дейности са били извършени в законовия срок. Ако това не беше факт, на „Топлофикация Габрово“ щяха да са наложени санкции.
    „Топлофикация Габрово“ спазва законите. При констатиране на авария „Топлофикация Габрово“ следва стриктно процедурата на Община Габрово за извършване на аварийни ремонти. Колкото и каквито и да са призивите към нас, ние не сме вълшебници и няма как нито да правим рехабилитация, нито да отстраняваме аварии, без да стигнем до топлопреносната мрежа, което означава да разкопаем.
    Фактът, че по споменатите от г-жа Христова теми нямаме наложени глоби, е достатъчно доказателство, че работим в унисон със законодателството и не нарушаваме въведените правила.
    Работим за по-добро качество на услугите си и това е в наш общ интерес! Като специалисти в различни области можем в детайли да обясним всички процеси, но не можем да обещаем лапароскопски ремонт на тръби, не можем да дадем обещания, както го правят политиците.
    За финал, отново отправяме апел, преди да се очерня името на дружеството, да се помисли за това колко са важни работните места, които „Топлофикация Габрово“ гарантира за нашия град и не на последно място, молим да не бъдем въвличани в политически акции и предизборната кампания.
    Накрая бихме искали да напомним, че най-евтината опция за отопление през зимата е централното парно, което габровци имат, благодарение на работата на „Топлофикация Габрово“.
    Нека не оставяме габровци без най-добрата и достъпна опция за отопление през зимата! Оставаме отворени за диалог, целящ да осигури добруването на нашия град.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни