Таня Христова: "Държавата за пореден път разочарова хората! "

Топ новина! Tanya-Hristova-v-diskusionniya-forum-„Kmetovete-govoryat“,-2023-g.
Таня Христова в дискусионния форум „Кметовете говорят“, 2023 г.
Държавата да вземе справедливо решение като осигури 100% финансиране на енергийното обновяване на всички сгради в страната, останали в резервния списък, призовава габровският кмет

Държавата за пореден път разочарова хората! Подходът за избор на многофамилните сгради, които ще получат финансиране за енергийно обновяване по Плана за възстановяване и устойчивост е несправедлив и с много слабости! 
Община Габрово подаде 84 жилищни блока по първата покана за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд и забележете – само 8 от тях са в списъка с одобрените!
Общините бяха принудени да изпълняват една несправедлива методика, в този етап на процедурата, и резултатът е видим – нарастващо основателно недоволство от страна на хората и кметовете на общини, и задълбочаващо се недоверие!
Настоявам държавата, в лицето на министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, да направи бърз и честен анализ на ситуацията!
Настоявам за обективно отношение към усилията и очакванията на хората, инвестирали в подготовка за кандидатстване, но за съжаление останали извън подкрепата!
Настоявам държавата да излезе с ясен план за националната политика за енергийна ефективност на многофамилните сгради в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план, включително да предвиди промени, които децентрализират програмата за енергийно обновяване на жилищата в България!
Настоявам всички общини да имат достъп до информацията за класирането на всяка сграда в страната!
Призовавам държавата да вземе справедливо решение като осигури 100% финансиране на енергийното обновяване на всички сгради в страната, останали в резервния списък!


Таня Христова публикува обръщението си към държавата на Фейсбук страницата си днес и прикачи снимка от участието си в дискусионния форум „Кметовете говорят“, който се проведе в Габрово през юли 2023 година. Тогава общините поискаха постоянен механизъм за финансиране на проекти за енергийна ефективност. Във форума се включиха представители на Европейския парламент, на българското правителство и местните власти и на професионалните асоциации, както и експерти от различни обществени сектори от страната и чужбина. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Габрово

Към началото

Следвай ни