Таня Христова официално встъпи в длъжност

Водеща! Tanya-Hristova-prizova-za-us-rdna-rabota
Таня Христова призова за усърдна работа
Ще продължавам да служа на габровци, обеща кметът, стартиращ четвърти мандат

ие на Общински съвет в петък новоизбраният кмет на Габрово Таня Христова официално встъпи в длъжност. Тя поема управлението на града за четвърти път.
Гости на церемонията бяха народните представители Томислав Дончев от ГЕРБ и Даниел Петров от Възраждане.
Клетва да се ръководят от интересите на габровци и да работят за тяхното благоденствие положиха новоизбраните общински съветници  за мандат 2023 – 2027 г. А също така кметове на кметства: Теодора Томова за кметство Враниловци; Инна Тодорова – Цанева за кметство Гергини; Марина Тодорова за кметство Гъбене; Теодора Иванова за кметство Донино; Ивайло Марков за кметство Драгановци; Анна Боянова за кметство Жълтеш; Пенка Петрова – кметство Киевци; Ивелина Атанасова – кметство Музга; Първан Димитров – кметство Поповци; Дияна Колева – кметство Чарково; Коьо Коев – кметство Яворец.
Всеки от тях се подписа на клетвен лист и получи за подарък томче от Новия завет. Работата на кмета и на общинските съветници благослови свещеноиконом Руслан Личев, архиерейски наместник на Габровска духовна околия.
След връчването на огърлицата на властта Таня Христова се обърна към новия Общински и габровци така:
„Уважаеми общински съветници, местен парламент
На нас хората повериха своите очаквания и надежди за най-близкото бъдеще на Габрово. Вярвам, че Общинският съвет трябва да бъде храм на разума и духовността. Защото разумът е гаранция за развитие и успех, а духовността е онази невидима сила, която може да омиротворява, да сплотява, да ни превръща в общност. Историята бързо забравя отрицанието, но дълго помни съзиданието.
Призовавам Ви да работим усърдно за благоденствието на габровци, да сме принципни и честни в диалога помежду си, да не допускаме изместване на фокуса от интересите на града.

Защото всичко друго е обречено да ни оплита в неразбирателство, да приспива будния ни дух, да ни отклонява в обратна на напредъка посока.

Скъпи габровци,
Изключителна чест и отговорност е, че отново получих Вашето доверие. Благодаря Ви! Знам, че то не се дава лесно. От днес, обаче, започва трудната част от нашата съвместна работа - за Габрово. Предстоят ни нови предизвикателства – за някои от тях сме добре подготвени, а за други – бъдещето ще покаже.
Едно е сигурно – ще продължавам да служа на габровци – с повече опит, новаторство, смелост, с нови сили за работа без дъх, с внимание към всички, които имат нужда от подкрепа.
Вярата ми, че наистина можем, откривам в общностната ни и в съзидателна енергия да работим за Габрово, да чертаем смели планове за развитие на града и селата, да срещаме нови партньори, да привличаме инвеститори, да разкриваме нови работни места, да постигаме онези успехи, които истински ни дават повод за гордост и удовлетвореност.
Само така може да вървим с ускорени крачки по пътя на европейското развитие на нашия град, да бъдем пример и вдъхновение за младите.
Те трябва да бъдат основен фокус на нашето внимание, защото имат правото и възможността да променят света.
За целта е нужно да удвоим усилията си за тяхното възпитание и образование, и да им дадем шанс да се превърнат в ангажирани млади хора, подготвени за бъдещето на дигиталната и зелена трансформация, на изкуствения интелект и новите технологии, но заедно с това да ги научим на изконните човешки добродетели и ценности, на обич и принадлежност към Габрово.
    Сигурна съм, че с много работа, любов и вяра в успеха, можем да  го постигнем!
    Защото Габрово е дом, семейство, дълг, съдба и нашето общо бъдеще! Можем да го създаваме заедно и да живеем в община със силна икономика, отворена към хората, която получава признание и се гордее със своите успехи!
Вярвам, че обичаме този град, милеем за него и че най-доброто за Габрово тепърва предстои!
    За мен е чест да служа.
    Бог да благослови Габрово!"

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Габрово

Към началото

Следвай ни