Таня Христова, кмет на Габрово: Не съм съгласна с Вас, министър Иван Шишков!

Водеща! tunel_pod_Shipka.jpg
tunel_pod_Shipka.jpg
От Фейсбук профила на Таня Христова, кмет на Габрово

Не съм съгласна с Вас, министър Иван Шишков!

Случването на тунела под връх Шипка не е вероятно, както казвате, то е задължително!

Имах дежавю, господин министър, докато гледах Ваше телевизионно участие тези дни. Само преди девет месеца тази стратегически важна за Габрово и България инвестиция отново беше поставена под риск от ваш предшественик.

Тревожно е когато един министър, отворен за планирането и изграждането на транспортна свързаност, не счита тунела под Шипка за „основна инфраструктурна ос“ за връзките север – юг и с това публично го неглижира.

Апелирам за отговорно и внимателно отношение от страна на министерството на регионалното развитие и благоустройството към темата за тунела под Балкана, защото тя е болезнено свързана с развитието на нашия регион и не само.

Този тунел е част от един от най-важните европейски транспортни коридори. Той е решението за икономическия дисбаланс между Северна и Южна България. Чрез него ще стане факт преминаването през Стара планина в централната част на страната. С днешна дата, тунелът под връх Шипка е сред стратегическите проекти на Програмата за транспортна свързаност 2021-2027 г.

Подписките, декларациите и обществената подкрепа от двете страни на Балкана за така желаното свързване чрез тунел, още преди години легитимираха проекта като обществен приоритет. Бих искала и Вие да го считате за такъв.

Докато има кой да го неглижира, Габрово ще го защитава!

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото