Световно злато за Александър Савеков и Преслава Драганова от “Ритмика"

Топ новина! -aleksand-r-i-Preslava-e-tantsuvat-ot-6-godishni,-a-zaedno-kato-tantsova-dvoika-sa-ot-2016-ta,-
Александър и Преслава е танцуват от 6-годишни, а заедно като танцова двойка са от 2016-та,
Нов успех на габровската двойка след шестото място на Световното първенство в  Шладминг

Двамата възпитаници на габровския клуб по спортни танци „Ритмика“ и техните горди треньори - семейство Жекови, станаха първите българи световни шампиони по учебна програма в стандартните танци. Титла беше спечелена вчера на шампионата, проведен в град Пиеве Ди Ченто, Болония, Италия.
    Александър е на 15 години, а Преслава е на 14. Танцуват от 6-годишни, а заедно като танцова двойка са от 2016-та, вече 8 години. През този период имат зад гърба си редица постижения и над 100 състезания в България и чужбина. 
    Първият им медал като двойка е от 2017-та, когато Александър е на 9 години, а Преслава на 8. 
Те са десетобойци и това е най- трудният избор в този спорт, но се справят чудесно. 
    Състезават се в два стила: Латиноамерикански танци – самба, ча-ча-ча, румба, пасо добле и джайв; Стандартни  танци- английски валс, танго, виенски валс , слоу фокстрот и куик степ.
    Имат множество завоювани отличия за града и страната ни, в т.ч. и в накой от най-големите и престижни състезания в Италия, Румъния, Гърция. На Световното първенство в  Шладминг (Австрия) през миналата година отбелязаха исторически успех за страната ни, като заеха престижното шесто място в категорията до 16 години. От тази година Александър Преслава Драганова са част от националния отбор по спортни танци на България. 
    Успехите им отредиха и престижното четвърто място в Десятката на най-добрите спортисти на Габрово за 2023 година.
    Преслава Драганова  е ученичка в Националната Априловска гимназия, нейният партньор Александър Савеков – в Природоматематическата гимназия „Акад. Иван Гюзелев“,

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни