СЦДП – Габрово е домакин на Националното откриване на Седмица на гората – 2018

Sedmitsata-na-gorata-se-otkriva-na-2-april-v-Gabrovo
Седмицата на гората се открива на 2 април в Габрово

Започва Седмица на гората – 2018 г., която тази година ще се проведе под мотото „Децата и гората на България за бъдещето на зелена Европа“. Националното откриване е на 2 април от 11.00 ч. в зала „Възраждане“ в гр. Габрово.

 

 Домакин на мероприятието е Северноцентрално държавно предприятие. В събитието ще участват официални лица, лесовъди и служители от горската система на страната, гости и представители на ведомства и институции.

Традиционно ще бъдат връчени наградите „Лесовъд на годината“ и „Служител по контрола и опазването на горските територии“ за 2017 година. Със символично залесяване ще се постави началото на Седмица на гората, чествана за първи път през 1925 г. като празник на зелесяването. В чест на лесовъдския празник, в продължение на цялата седмица и на територията на цялата страна ще се извършат залесявания с участието на желаещи граждани.

Рекорден брой деца от цялата страна са заявили участие и тази година в националната инициатива „Лесовъд за един ден“. Игрите ще започнат на 30 март и ще продължат до 24 април, като в обхвата на Северноцентралното държавно предприятие, инициативата ще протече на 16 различни локации.

Събитията по време на Седмицата на гората предшестват с няколко дни неформалната среща на генералните директори по горско стопанство на Европейския съюз, която ще се проведе на 11 и 12 април. В рамките на мероприятието ще бъде организирано залесяване с участниците в срещата под надслов „За зелена, обединена Европа“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Екология

Към началото