Степан Карамалак донесе дар на Кристина Сидорова, посветен на Освобождението

Kristina-Sidorova-i-Stepan-Karamalak-s-razmenenite-podar-tsi
Кристина Сидорова и Степан Карамалак с разменените подаръци
Бесарабските българчета получиха учебници със съдействието на Областна администрация

Днес областният управител Кристина Сидорова се срещна с началника на отдел „Външни отношения“ в район Тараклия Степан Карамалак. По време на срещата те обсъдиха бъдещите общи инициативи и проекти. Идеята за развитие на двустранните отношения между двете области се зароди миналата година, като през 2023 година ще бъдат реализирани обучения и съвместни културни прояви. Със съдействието на Областна администрация-Габрово на район Тараклия бяха предоставени учебници и помагала на български език за най-малките бесерабски българи- първолаците.

Степан Карамалак връчи на Кристина Сидорова поздравителен адрес от молдовския ѝ колега Иван Паслар и специално изработени монета и пано, посветени на 145-ата годишнина от Освобождението на България. От своя страна областният управител дари Карамалак с картина от конкурса “ЗАвръщането“ и мартеници за предстоящия празник- 1-ви март.

Тараклия е разположен в южната част на Молдова. Градът е административен център на Тараклийски район. Населението му през 2010 година е 15 006 души, предимно етнически българи.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни