Солисти на ВФ “Upstream Voices” пеят от сърце в “Звездици за Лора"

Водеща!  „Zvezditsi-za-Lora“-„e-lyubimiyat-konkurs-na-vsichki-uchastnitsi
 „Звездици за Лора“ „е любимият конкурс на всички участници
Всяка година в началото на април в Свищов се събират най- талантливите млади изпълнители на популярна песен от България, за да пеят за Лора и още 11 трагично загинали деца в река Лим.

 „Звездици за Лора“ - любимият конкурс на всички участници, се организира за 17 път от Илиян Николов - бащата на Лора, фондация "Ангели от Лим“, с подкрепата на Община Свищов и НЧ "Еленка и Кирил  Д. Аврамови-1856“ и с медиен партньор на Студио "Мелодия“ от Велико Търново, което излъчва на живо трите конкурсни дни, съобщиха от ВФ „Upstream Voices”.                                           
    Певците от вокалната школа на Ценка Горалова очакват с нетърпение и се готвят с голямо желание за Националния конкурс „Звездици за Лора“. От своето участие в конкурса Павел Петров спечели първа награда, диплом и статуетка-микрофон във втора възрастова група за блестящото си представяне с песните „По-добре“ из репертоара на Николай Манолов и „Feeling good”, популярната версия на Адам Ламбърт, която Павел изпълни на гала-концерта по време на официалната церомония за връчване на наградите. Младият певец участва за първи път на конкурса, но получи най-високите оценки в групата и аплодисменти от професионалното жури с председател Маргарита Хранова. Членове на журито бяха Мая Райкова - продуцент за поп, рок и джаз в БНР, Нора Караиванова - певица, Искра Милкова- вокален педагог на „X фактор“ и създател на вокална академия ,,High light”, Петко Дреников – музикант, син на Андрей Дреников, композитор на песен за Лора, музи-кална емблема на конкурса, Росен Маринов - директор на дирекция „Култура и културно наследство“ в Община Свищов.
    Виктория Петрова се състезава в първа възрастова група и получи втора награда, статуетка и диплом. Седемгодишната чаровница изпълни с много настроение танц и вокално майсторство популярните песни „Жена на всички времена“ на Петя Буюклиева и „Hit the road Jack“ - артистичната версия на популярния хит на Рей Чарлз.
    Кристина Неделчева участва за пореден път в конкурса ,,Звездици за Лора“, но вече като изпълнителка в четвърта възрастова група. Талантливата габровска звезда е на 14 години и има изключително запомнящо се присъствие на сцената на конкурса. Тя получи втора награда, диплом и статуетка в оспорвана конкуренция с 37 младежи и девойки от страната, някои почти 17годишни. Кристина предизвика бурни аплодисменти от публика и жури за изключително емоционалното и силно изпълнение на емблематичната песен на Паша Христова – „Остани“, както и за хита „I’m tired” на английско-американския тандем „Labrinth & Zendaya“.      
    Лъчезарната Виана Колева грабна специалната награда, грамота за успешно представяне на Международна фондация ,, Алеко Константинов“, с председател Генчо Генчев, включваща предметни награди - тонколонки и слушалки за компютър. Десетгодишната севлиевка участва във втора възрастова група и направи впечатление с атрактивни сценични костюми и с отличната си вокална подготовка и техника на изпълнение в песните „Боси времена“ по музика на Александър Бръзицов из филма „Фильо и Макензен“ и джазовия хит на Елла Фицджералд „It don’t mean a thing“.                                        

 Далия Ковачева участва в пета възрастова група на 17-19 годишните. В тази група звучат вече завършени изпълнители със собствен почерк и стил. Такава певица е и Далия, която изпълни с много настроение, открита емоция и вкус песните „Докога“ от репертоара на Нели Рангелова и най- популярния хит на група „Куин“ и Фреди Меркюри „Bohemian Rhapsody”. Талантливата габровка спечели професионален микрофон „SHURE” - специалната награда за отлично представяне на „ОМНИМЕД“ ООД, с изпълнителен Директор - Георги Домусчиев. В конкурсната надпревара успешно се представиха още и дванадесетгодишният Александър Дончев в 3 група и Росен Метев в 4 възрастова група. Студио „Мелодия““ от Велико Търново бяха медиен партньор на събитието и излъчваха на живо трите конкурсни дни.                      

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото

Следвай ни