Снеговалеж - оранжев код за Габрово

Водеща! Dni-predi-p-rvi-mart-zimata-se-vr-scha
Дни преди първи март зимата се връща

Оранжев код за снеговалеж и отрицателни температури е в сила днес за област Габрово. Времето е облачно, вали слаб сняг. Височината на снежната покривка в централна градска част е 10-12 см.

Оранжев код за снеговалеж и отрицателни температури е в сила днес за област Габрово. Времето е облачно, вали слаб сняг. Височината на снежната покривка в централна градска част е 10-12 см.
Проходът Шипка е проходим при зимни условия, пътното платно е почистено. Височината на снежната покривка е 15 см, температурата - минус 12 градуса. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона. Пътищата за гр. Севлиево, Трявна, Дряново са почистени, проходими при зимни условия.
Времето в курортен комплекс Узана е облачно, вали слаб сняг. Температурата е минус 12, снежната покривка е 30 см. Пътят е почистен, проходим при зимни условия.
Основните дейности относно транспорт, топло - и водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност при зимни условия.
ОП „Благоустрояване“ обработва градската пътна мрежа, фирма „Димас“ почиства пътните участъци в към селата.
Прогнозата за времето:
В равнинните части на областта ще има умерени,, в планинските райони и силни снеговалежи. Ще се образува снежна покривка в равнинната част 20-30 см, в планинските райони – около 35. Ще бъде много студено, с отрицателни дневни температури. Днес, под влияние на средиземноморски циклон, който ще преминава през южните райони на Балканския полуостров,Егейско и Мраморно към Черно море, синоптичната обстановка в страната ще се усложни. Времето ще бъде облачно със снеговалежи, на много места ще са значителни и ще се образува съществена снежна покривка. Ще духа силен вятър от изток-североизток и с него ще продължи да нахлува студен въздух. Има условия за виелици и образуване на преспи. В по-голямата част от страната температурите ще са без съществен дневен ход - между минус 9° и минус 4°, само на места по Южното Черноморието до 2°.
Над планините ще е облачно със обилни снеговалежи и намалена видимост. Ще духа силен до бурен вятър от изток-югоизток. По високопланинските проходи ще се образуват преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 9°, на 2000 метра – около минус 11°.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни