Сложна зимна обстановка, Шипка е проходим

Водеща! Mal-k-Sechko-si-otiva-s-obilen-snyag
Малък Сечко си отива с обилен сняг

Обстановката в община Габрово е изключително усложнена предвид обилния и интензивен снеговалеж през последните 30 часа. Височината на снежната покривка в централна градска част е 40-45 см.

Обстановката в община Габрово е изключително усложнена предвид обилния и интензивен снеговалеж през последните 30 часа. Височината на снежната покривка в централна градска част е 40-45 см.

Проходът Шипка е проходим при зимни условия, пътното платно е заснежено и обработено. Височината на снежната покривка е около 80 см, температурата - минус 17 градуса. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона. Пътищата за гр. Севлиево, Трявна, Дряново са  заснежени и обработени, проходими при зимни условия.

Времето в курортен комплекс Узана е облачно, вали слаб сняг. Температурата е минус 14, снежната покривка е 60 см., има навявания. Пътят се почиства, има навявания, проходим е при зимни условия.

От Общински пътнически транспорт уведомяват, че няма да бъде изпълнен сутрешният курс към Варна и Свищов. Предвид усложнената зимна обстановка, градските линии се движат с големи закъснения.

Всички ученици от населените места, в които няма училища, са транспортирани до учебните заведения в града. Няма населени места без електрозахранване.

ОП „Благоустрояване“ обработва градската пътна мрежа с цялата налична техника, фирма „Димас“ почиства и обработва пътните участъци към селата. 

Във връзка с обилния снеговалеж, който ще продължи и през утрешния ден, Община Габрово насочи приоритетно усилията си за снегопочистване към главните пътни артерии, линиите на обществения градски транспорт, направленията към училища и детски градини, здравни и лечебни заведения. Разчистването на второстепенните улици ще се извършва след намаляването на снеговалежа.

Предвид усложняващата се зимна се обстановка, Община Габрово апелира гражданите да бъдат внимателни и толерантни на пътя и да ограничат ползването на личните си превозни средства, освен ако не е крайно необходимо.

Поради ниските температури и заледяванията е препоръчително възрастните и трудно подвижните хора да ограничат излизанията на открито до нормализиране на обстановката.

Прогнозата за времето:

Габрово Жълт код за отрицателни температури е в сила за днес, 27 февруари, за област Габрово Днес и в Източна България валежите ще отслабнат, след обяд в много райони на страната временно и ще спрат. Дневните температури почти навсякъде ще са отрицателни между минус 7° и минус 2°, в югоизточните райони малко по-високи. Вятърът ще отслабне и ще е умерен до силен, от север-североизток. През нощта, с преминаването на нов средиземноморски циклон, от югозапад валежите отново ще се активизират.

Над планините ще е облачно и мъгливо, ще вали слаб сняг. Ще духа силен вятър от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 5°, на 2000 метра – около минус 8°.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото