Символична първа копка за санирането на 23 сгради за над 4, 6 млн. в Севлиево

Топ новина! Simvolichna-p-rva-kopka-za-saniraneto-na-23-sgradi-za-nad-4,-6-mln.-v-Sevlievo
Символична първа копка за санирането на 23 сгради за над 4, 6 млн. в Севлиево

„Днес е хубав ден за Севлиево, защото даваме старт на проект, по който работим от доста време – сподели пред обществеността д-р Иван Иванов. - Вече сме в етап, в който четирите фирми, успели да преминат през процедурите, ще започнат работа по 23-те сгради.

Вчера кметът на Севлиево д-р Иван Иванов направи символичната „първа копка“ за санирането на нови 23 многофамилни жилищни сгради на обща стойност 4 660 845 лева, от които 3 961 718 европейско и 699 126, 84 лв. национално съфинансиране. Това стана в ЖК „Д-р Атанас Москов“, до блок №1 в присъствието на граждани, екипа на проекта, проектанти, фирмите-изпълнители. Вчера стана ясно, че реализацията на проекта ще допринесе за подобряване на жизнената среда на общо 318 домакинства в които живетя 701 севлиевци. А целта е да се постигне минимален енергиен клас "С" в сградите, които са обект на интервенция. Както и да се постигне намаляване разходите за енергия, подобряване експлоатационните характеристики за удължаване жизнения цикъл на сградите, както и подобряване екологичните характеристики на атмосферния въздух в Севлиево. Водосвет за здраве и благоденствие отслужи отец Спас.
„Днес е хубав ден за Севлиево, защото даваме старт на проект, по който работим от доста време – сподели пред обществеността д-р Иван Иванов. - Вече сме в етап, в който четирите фирми, успели да преминат през процедурите, ще започнат работа по 23-те сгради в подходящо време – през летния сезон. Убеден съм, че заедно ще имаме успех“
От своя страна народният представител Иглика Събева заяви: „Отчитам всички действия, извършени по проекта, и тези, които предстои да бъдат извършени, като поредната стъпка в правилната посока. Нека бъдем благодарни на отговорните институции, че съдействат за подобряване облика на нашия град – да бъде той европейски“. Тя подчерта още, че когато има единодействие целта за превръщането на Севлиево в по-добро място за живеене се постига по-бързо.
До момента в Севлиево са санирани 9 многофамилни жилищни сгради, а една от тях, първата – жилищен блок 12 в ЖК „Митко Палаузов“ ще се конкурира със сгради от цялата страна в обявения от столичен всекидневник в партньорство с МРРБ конкурс за най-качествено и красиво санирана сграда по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни