Силвия Кръстева: „Научихме се да живеем в трудни времена“

Топ новина! Silviya-Kr-steva
Силвия Кръстева
В Деветото издание на Националния конкурс „Кмет на годината 2021“ Община Трявна за първи път спечели наградата “Туризъм и култура” за малка община, с население под 20 000 души. Престижната надпревара се организира ежегодно от платформата Kmeta.bg и дава възможност на гражданите чрез онлайн гласуване да определят кои са общините с най-добри практики у нас.

За това какво е усещането на кмета на Община Трявна да е носител на отличието „Кмет на годината“, за инициативите, реализирани от Община Трявна в областта на културата и туризма, както и за работата в условията на COVID-19 криза, е разговорът с кмета на града на зографите Силвия Кръстева.


- Госпожо Кръстева, честито отличие за Община Трявна. Какво е усещането да сте носител на отличието Кмет на годината и то в една от нелеките категории „Туризъм и култура“?

- Искрено Ви благодаря за отправените поздравления. Наградата „Туризъм и култура“ за малка община, с население под 20 000 души, в тазгодишното издание на националния конкурс „Кмет на годината 2021“ принадлежи на Трявна и на всички тревненци. За мен е удоволствие, всички ние да сме носители на това престижно отличие. Та за пореден път доказва, че нашият град заслужава подобно отличие, тъй като съхранената история, културните ни ценности и туризма, който поддържаме и развиваме в Трявна са и нашия облик пред света. Благодаря още веднъж на Общинска администрация, на целия Общински съвет и разбира се, на всички граждани, които гласуваха и подкрепиха Трявна и успяха да ни дадат добрия знак, че вървим в правилната посока.

- Разкажете повече за инициативите, реализирани от Община Трявна в областта на културата и туризма?

- Както вече споменах, съхранената ни история, запазените открай време културни ценности и развиването на туризма са нашия облик. Гордеем се, че сме ревностни пазители на завещаното от предците ни и успяваме да го предадем по възможно най-добрия начин на поколенията след нас. Разбира се, не спираме да го представяме и по възможно най-добрия начин пред хората, идващи тук от всички краища на света. Съумяваме да поддържаме много добра комуникация със Специализирания музей за резбарско и зографско изкуство, който обединява 8 музейни обекта, превърнали Трявна в наистина едно привлекателно за туристите възрожденско селище и да реализираме съвместно културни събития. Не на последно място, в нашия край идват стотици посетители и заради географското разположение на града – ние сме в сърцето на Балкана, пред погледа се извисяват красивите и гъсти гори на Стара планина, чистият въздух също подобрява здравето, настроението и живота при нас.

- Въпреки трудностите и ограниченията, предизвикани от COVID-19 кризата, Община Трявна продължи да реализира своята програма, както в областта на културата и туризма, така и в осъществяването на инфраструктурни проекти.

- Да, действително световната пандемия от COVID-19 се превърна в сериозно изпитание за всички нас. Научихме се да живеем в невиждани в съвременния живот трудни времена. На фона на всичко това, ние действително се стараем да развиваме и утвърждаваме местната управленска програма, с което съответно допринасяме и за развитието на Община Трявна.

- Как успявате да консолидирате разнопосочните мнения в многоцветния местен парламент?

- В продължение на 8 години, което никак не е малко време, бях част от местния парламент на Община Трявна. Разбира се, както навсякъде, така и тук през годините, а и сега, са били поставяни различни гледни точки, мнения, възниквали са спорове по отделни въпроси, но винаги сме съумявали да намерим правилната комуникация, която води съответно и до вземането на правилните решения и да продължим напред. Смятам че и настоящият местен парламент съвместно с мен работи, за да върви в правилната посока нашият красив град.

 

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Трявна

Към началото

Следвай ни