Ще почистват речните корита

zamestnik-oblastniyat-upravitel-andei-Nikolov-e-predsedatel-na-komisiyata
заместник областният управител Андей Николов e председател на комисията
Междуведомствената комисия за планиране и организиране на дейности по почистване на речните легла извън урбанизирана територия на област Габрово започна работа

Първото заседание на новосформираната Междуведомствената комисия за планиране и организиране на дейности по почистване на речните легла извън урбанизирана територия на област Габрово се проведе днес в Областна администрация- Габрово.

Задачите на комисията са: извършване на огледи на местата с намалена проводимост на речните легла, създаващи риск за населението и инфраструктурата; определяне на видовете работи за почистване; установяване на участъците за залесителни, укрепителни и противоерозионни дейности по бреговете на реките в зони с опасност от възникване на наводнения извън урбанизирана територия на област Габрово.

За председател е определен заместник областният управител Андей Николов. В комисията са включени представители на: Областна администрация, Общините на територията на областта, Басейнова дирекция -Плевен, РИОСВ- Велико Търново, РДГ- Велико Търново, РДПБЗН, Областно пътно управление, както и други експерти.

Следващите дейности на комисията са свързани с обходи и огледи на терен, като след това ще бъде подготвена програма за планово почистване на речните участъци.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Екология

Към началото

Следвай ни