Сътрудничеството между Севлиево и Нанхай продължава

Водеща! Satrudnichеstvoto-mеzhdu-Sеvliеvo-i-Nanhaa-prodalzhava
Сътрудничеството между Севлиево и Нанхай продължава

Сътрудничеството между Севлиево и Нанхай продължава и през тази година, след като беше подписан Меморандум за развитие на приятелско сътрудничество за 2019 година от кметовете на Севлиево – д-р Иван Иванов, и на Нанхай – Гу Яохуей. Церемонията се състоя на 2 ноември в район Нанхай, град Фошан, провинция Гуандун на Китайската народна република.

В състава на делегацията от Севлиево бяха освен кметът д-р Иван Иванов и общинските съветници д-р Явор Памукчиев и Ердоан Узунов, както и преводачът Петко Хинов.
 „Ние високо ценим приятелския обмен с вашия град и вярваме, че с общи усилия обхватът на икономическия и на културния обмен между нашите два града ще се разширява все повече“, бяха думите на кмета д-р Иван Иванов по време на официалната церемония за подписването на Меморандума.
 Това е третият поред меморандум, който се подписва между двата града и е последната стъпка преди подписване на договор за побратимяване, който ще стане факт през следващата година, стана ясно по време на срещата.  Обсъдени бяха още и възможностите за създаване на паралелки за изучаване на китайски и български език в училища от двата града, а в рамките на посещението кметът на Севлиево се срещна и със зам.-кмета на град Фошан г-н Лиу Дзюн - уън.
 В една от областните болници за съвременна и китайска традиционна медицина бяха обсъдени възможностите за създаване на българо-китайски център за интегративна медицина в Севлиево.
Визитата се осъществи по покана на кметът на Нанхай Гу Яохуей.  Делегацията посети китайски компании за производство на фаянс, електроразпределителни инсталации,  мебели, финансов център и присъства на традиционния празник „Есен на Фошан".
 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни