С водосвет за здраве и празнична програма Golden Years в Яворец отбеляза 7-годишнина

Golden_years_15_08_2022.jpg
Golden_years_15_08_2022.jpg
Архиерейският наместник на Габровска духовна околия благослови възрастните хора, които ползват услугите на интегрираната приемна грижа ”Златни години”

На 15 август Приемна грижа „Златни години“ в село Яворец навърши 7 години. Възрастните хора, техните близки, асистентите, основателите на социалната услуга Ралица Братованова и Радостина Братованова отбелязаха рождения ден и Успение Богородично с богата празнична програма.
Архиерейският наместник на Габровска духовна околия протоиерей Руслан Личев, който благослови началото на „Golden years“ през 2015 г., отново зарадва хората с присъствието си. След водосвета за здраве и тържествените слова последва двучасов концерт с „Габровски гласчета" и ансамбъл „Боженци“. Празничната атмосфера, изисканата кухня, специалната торта и хубавата музика повдигнаха духа и на 90-годишните госпожи, които се хванаха на хоро до своите деца, внуци и танцьорите от „Боженци“. Мил поздрав за възрастните хора беше прекрасното съчетание на малката Даная от спортния клуб по художествена гимнастика на Илияна Раева.

Радостина Братованова: Стремим се да осигурим среда, атмосфера и грижи, близки до домашните

„Както първите 7 години са най-важни в развитието на едно дете и пропуснеш ли ги, нищо не си направил, така и за нас е време да направим своята равносметка, обърна се към присъстващите на празника Радостина Братованова. Изминаха седем години в грижа, отдадена на хората. Седем години в мир, любов и разбирателство, понякога и леки кавгички, както е във всяко голямо семейство. За този период в къщите, наречени „Златни години“, са преминали 161 потребители. Стартирахме с 1 къща и 10 потребители, след 2 години тази къща се оказа тясна - закупихме и подготвихме още една. Изведнъж потребителите ни станаха 30. Това са ежедневно 30 човешки съдби...Услугата, която предлагаме, е търсена и ценена. Фирмата ни „Дара 13" ЕООД се старае да осигури среда, близка до домашната, за да не се чувстват изолирани и пренебрегнати възрастните хора. Обръщаме индивидуално внимание на всеки, храним се рационално, правим рехабилитация, къпем се в басейна, играем хора и пеем песни, понякога ходим на църква, концерт или друго събитие. На място идва фризьор, акордеонист... различни допълнителни услуги. Целта ни е всеки да се чувства пълноценен и значим, дори и тези, които не могат да се движат. Имаме линейка, за да може всеки нуждаещ се да получи комфортно обслужване при ситуация от спешна нужда от медицинска помощ. В „Дара 13" работят 7 социални асистенти, 3 домашни помощници, 1 личен асистент, ръководител, счетоводител и управител. Всички са квалифицирани и добре подготвени за работа с възрастни и хора с увреждания. Реагират адекватно при всеки спешен случай.“
През март 2022 г. „Златни години“ получи грамота от Община Габрово за най-надеждна социална услуга в областта.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото

Следвай ни