С изложба започва седмицата, посветена на Световния ден на водата – 22 март

V-OU-„Prof.-Pencho-Raikov“-v-Trlyavna-sche-izrabotvat-plakati,-posveteni-na-vodata
В ОУ „Проф. Пенчо Райков“ в Трлявна ще изработват плакати, посветени на водата
За поредна година, на 22 март ще бъде отбелязан Световния ден на водата, който има за цел да привлече вниманието на хората върху значението на водата и необходимостта от нейното опазване.

 Мотото тази година е „Бъди промяната, която искаш да видиш в света“. Идеята е, че каквото и да направи човек, колкото и малко да е, ще има разлика.

РИОСВ – Велико Търново, Регионалната лаборатория към ИАОС и седем училища от региона отбелязват деня с общи инициативи.

Днес, в сградата на инспекцията се открива изложба с 12 макета и постери за водата, изработени от ученици от V клас на ЧПГ „Американски колеж-Аркус“ - Велико Търново. Творбите представят свойствата и кръговрата на водата, влиянието на човека върху този жизнено важен природен ресурс.

Темата за водата с демонстрация на измерване на нейното качество ще бъде представена от експерти на РИОСВ и РЛ пред ученици от ПГЕ „Александър С. Попов“, гр. Велико Търново, СУ „Бачо Киро“, гр. Павликени, СУ „Максим Райкович“, гр. Лясковец.

Експерти на инспекцията ще бъдат гости на ОУ „Иван Вазов“, гр. Горна Оряховица и СУ „Емилиян Станев“, гр. Велико Търново. Учениците са подготвили съответно урок за водата и презентиране на макети с вода.

За седмокласници от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“, гр. Велико Търново е планирано посещение на Регионалната лаборатория във Велико Търново.

На 24 март РИОСВ – Велико Търново организира две събития - работна среща на тема “Ние сме Водата“ със служители на „ВиК Йовковци“ ООД - Велико Търново, „ВиК“ ООД – Габрово и БДДР – Плевен за обсъждане на въпроси от практиката, свързани с прилагане на законодателството във водния сектор и почистване на отпадъци около сградата на РИОСВ и в района на спирка „Качица“.

Самостоятелно отбелязване на деня са организирали от ОУ „Проф. Пенчо Райков“, гр. Трявна с изработване на плакати, посветени на водата и от други училища в региона.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Екология

Към началото

Следвай ни