Ротари клуб Габрово, Община Габрово и Камерният хор на габровските момчета канят габровци на Годишен концерт

Събитието е на 12 юни от 18:00 часа в художествена галерия „Христо Цокев“

След натоварения с културни събития месец май е време Ротари клуб Габрово и Община Габрово да отправят покана към габровци за станалия вече традиция Годишен концерт на Камерен хор на габровските момчета.
Същият ще се състои в понеделник, 12 юни, от 18:00 часа в художествена галерия „Христо Цокев“.
Възроденият преди точно десет години от Ротари клуб Габрово хор набира все повече привърженици и прави все повече концертни изяви.
В този концерт ще прозвучат патриотични, класически и съвременни песни от български композитори – Емануил Манолов, Добри Христов, Добри Чинтулов, Юлия Ценова, Андрей Дреников и други. Между тези изпълнения ще има и изненади – солови изпълнения на гост изпълнители.
Хорът под диригентството на Румяна Гръблева и клавирния съпровод на Мирела Валявичавска посвещава този концерт в памет на диригента Димитър Цонев – доайен на мъжкото хорово пеене в Габрово. С този си концерт хорът се включва и в благотворителната кауза на Ротари клуб Габрово, свързана с творческото и практическо развитие на децата от Габрово и региона.
Входът за годишния концерт е безплатен, но ще има и кутия за дарения, чиято цел ще бъде разяснена в началото на събитието.
Вярваме, че с тази си изява децата ще закрият и една успешна за тях учебна година.

Пламен Иларионов, Ротари клуб Габрово

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото