Росица Йонкова – областен координатор на КНСБ и следващите 5 години

Снимка Росица Йонкова.jpg
Снимка Росица Йонкова.jpg
Йонкова има 15 години опит в синдикалната дейност

 

Росица Йонкова ще е областен координатор на КНСБ и през следващите пет години

На 8 септември Координационният съвет на КНСБ утвърди Росица Йонкова за областен координатор за регион Габрово през мандат 2022-2027 година.

На 12 юли, по време на проведеното заседание на Регионалния съвет на КНСБ – Габрово, Йонкова бе единодушно предложена за позицията на президента на КНСБ Пламен Димитров от синдикалните структури от областта. Съгласно Устава на организацията номинацията за областен координатор се гласува от ръководния орган на синдиката между конгресите.

Росица Йонкова започва работа в регионалния офис на КНСБ като експерт през януари 2007 г. През 2018 г. е временно изпълняваща длъжността областен координатор за Габрово, а в края на същата година след номинация на организациите в региона е утвърдена на тази позиция.

На 21 юли Изпълнителният комитет на КНСБ утвърди и общинските координатори за област Габрово на обществени начала. Те са предложени от синдикалните организации от Севлиево, Дряново и Трявна.

Така през следващите 5 години общински координатор за Севлиево ще е Румяна Тодорова, която е и председател на Териториален координационен съвет на Федерация на синдикатите в здравеопазването – Габрово и председател на синдикалната организация при Детско и училищно здравеопазване – Севлиево.

В Дряново общински координатор и този мандат ще бъде Росица Марчева, която също е председател на Общински координационен съвет на Синдиката на българските учители – Дряново.

За общински координатор на Трявна е утвърдена Ивана Янева -председател на синдикалната организация при Специализирания музей по резбарско и зографско изкуство – Трявна.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото

Следвай ни