Рекорден брой участници събра второто издание на нестандартната и весела надпревара „Мама е добър

Водеща! Maikite-se-gotvyat-za-start
Майките се готвят за старт
Рекорден брой участници събра второто издание на нестандартната и весела надпревара „Мама е добър „шофьор“, която се проведе в петък в Градинката с мечето.

На стартовата линия застанаха общо 30 екипажа. Сред тях освен традиционната комбинация - майка с дете в количка, се включиха още трима бащи, един дядо и три баби със своите внучета.
Ентусиастите преминаха по маркирано трасе, демонстрирайки умения за спринтиране между конуси, правилно разделно изхвърляне на отпадъци, смяна на памперс и повиване на бебе в парка.
Участниците показаха отлична физическа форма, техничност, бързина и прецизно изпълнение на регламента. Сред най-атрактивните отбори бяха майки с двойни колички, раница на гърба, с дете в ръце и пате-проходилка, участници с мини МПС, пешеходни състезатели в стил ръка за ръка“.
Видяхме нови стилове на придвижване в градски условия - умерен спринт, крос-ръченица, балетна стъпка, скорост на две гуми и в галоп с ускорение.
Финалист в надпреварата стана Силвия Петрова, която, въпреки че управляваше количка с близнаците Емил и Станислав на 1 г. и 7 м., постигна най-добро време от 00:53 секунди.
На второ място с резултат от 00:58 секунди се нареди Микаела Кулева с 8-месечната Деа, а третото място зае Златина Дафинова с Велизара на 4 месеца, която преодоля препятствията за 00:59 секунди.
Първенците бяха наградени от партньорите на инициативата фирма АвансООД и козметична линия Бебо“, ДТ Рачо Стоянов“ - Габрово, Държавен куклен театър - Габрово и Общинско предприятие Регионално депо за неопасни отпадъци“.
Бяха връчени специални отличия за най-малък участник, за най-атрактивно представяне и за правилно разделно изхвърляне на отпадъци. Таткото Александър Маджуров зарадва всички състезатели с вкусни курабийки с късметче. Кметът Таня Христова също наблюдава надпреварата и приветства присъстващите.
В унисон с голямата екоцел за опазване на околната среда от вредните емисии на автомобилите, но и от безразборното изхвърляне на отпадъци, бе краткият етюд, изпълнен по време на играта.
Събитието Мама е добър шофьоре част от инициативите на Община Габрово за Европейската седмица на мобилността, която се провежда от 16 до 22 септември.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни