Посланик Лингеман открива днес изложба, посветена на падането на Берлинската стена

<p>Днес от 16 часа в Художествена галерия „Христо Цокев” ще
Посланик Лингеман открива днес

Днес от 16 часа в Художествена галерия „Христо Цокев” ще бъде представена документалната фотоизложба „Диктатура и демокрация в епоха, изпълнена с крайности“.


Експозицията ще бъде официално открита от Посланика на Федерална република Германия в България Н. Пр. Детлеф Лингеман и ще може да бъде разгледана в периода до 27 ноември 2014 г.
„Моменти от историята на Европа през XX век” - проект на германския Институт за съвременна история и Фондацията за осмисляне на комунистическата диктатура в бившата ГДР. Изложбата е част от съвместната инициатива на Община Габрово и Посолството на ФР Германия, посветена на 25-та годишнина от падането на Берлинската стена. Тя проследява моменти от европейската история, започвайки с избухването на Първата световна война през 1914 г. и приключвайки с присъединяването на Хърватска към Европейския съюз през юли 2013 г.
Инициативата „Европа преди и след падането на Берлинската стена” включва още 2 филмови прожекции в зала „Възраждане” на 24 и 25 ноември от 18 часа и лекция на проф. Хорст Телчик.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Европейски съюз

Към началото

Следвай ни