Пътуване във влак с парен локомотив между Горна Оряховица и Трявна

Топ новина! Paren-lokomotiv
Парен локомотив
Събитието е за 115 години Независимост на България

БДЖ и Община Велико Търново организират пътуване с влак с парен локомотив за отбелязване на Деня на Независимостта на България на следващия ден след официалните чествания на празника. Композицията ще потегли от Горна Оряховица в 09:13 ч. на 23 септември с три вагона от състава на „Корона Експрес“ и три седящи вагона за желаещи да пътуват до Трявна. В 09:29 ч. на спирка Трапезица ще се проведе историческа възстановка „Посрещане на княз Фердинанд I в Търново и обявяване на Независимостта на България“, като актьорския състав ще пътува във вагоните от „Корона Експрес“.

След тържествената церемония влакът ще престои в гара Велико Търново от 10:13 ч. до 11:00 ч., след което ще продължи по маршрута си и ще пристигне в Трявна в 11:50 ч. В гара Трявна всички желаещи ще могат да разгледат царските вагони „Корона Експрес“, които ще бъдат част от атракционната композиция, а за пътуващите с влака ще има и достатъчно време да се разходят и разгледат запазената възрожденска архитектура на града, дом на популярната художествена школа по дърворезба и иконопис.

От гара Трявна парният локомотив ще отпътува с влака обратно към Горна Оряховица в 15:50 ч., където ще пристигне в 17:01 ч.

Цената на билета за пътуване в двете посоки Горна Оряховица - Трявна - Горна Оряховица е 40 лв. с включено запазено място, като за всички деца до 10 годишна възраст билетите ще бъдат на половин цена.

Билети за този влак могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната, както и онлайн на https://bileti.bdz.bg/.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото

Следвай ни