Отличиха двама посланици на доброто от област Габрово

Топ новина! TSeremoniyata-se-organizira-ot-D-rzhavna-agentsiya-za-zakrila-na-deteto
Церемонията се организира от Държавна агенция за закрила на детето
Жанета Кирчева, създател на „Добрини за Габрово“, и 10-годишната Матеа Рачева от града на Рачо Ковача бяха отличени в тазгодишното издание на наградите “Посланик на доброто“.

Официалната церемония, организирана от Държавната агенция за закрила на детето, се проведе вчера в зала “Средец“ в столицата.
Жанета приема за своя мисия да помага всекидневно на семейства и деца в нужда. Акциите и кампаниите, които е организирала, са десетки. За приноса ѝ за обществото в града тя бе номинирана от Областна администрация- Габрово, а организаторите на наградите я наредиха сред тазгодишните посланици на доброто. В деня на награждаването Кирчева провеждаше поредната акция за подпомагане на Терапевтичен център „Св. Илия“- благотворителен базар на мартеници, с който се набират средства за оборудване на преходното жилище към центъра. Наградата бе връчена от заместник-министър Наталия Ефремова на областния управител Кристина Сидорова. „ Жанета има три деца и четири внучета, но любовта ѝ е толкова голяма, че я споделя с познати и непознати, малки и големи, като връща надеждата, че добрините могат трайно да се настанят в ежедневието ни, а доброто е универсалният език, на който можем да общуваме с всички“, каза областният управител. Сидорова подари от името на Жанета Кирчева ръчно изработена мартеница на председателя на Държавна агенция закрила на детето Теодора Иванова. „Мартеницата е изработена от момичетата и момчетата в центъра “Св. Илия“. Тя има своите недостатъци, както и всеки един човек. Това е нейното послание- да се обичаме и приемаме несъвършени“, каза още областният управител.
Една от най-малките посланици на доброто бе 11-годишната Матеа. През лятото на 2022 г. момичето се разделя с красивата си дълга коса. Решението на малката Матеа не е спонтанно. То е чакано три години. Тя решава да дари косата си, от която да се изработи перука за онкоболно дете. Няма търпение косата ѝ пак да порасне, за да я дари отново. Отличието ѝ бе връчено от заместник-министъра Надя Клисурска.
Наградите “Посланик на доброто“ се връчват от Държавната агенция за закрила на детето за четвърта поредна година. Призът се дава на личности, професионалисти и организации, помогнали на дете и/или на семейството му и променили житейска им съдба.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото

Следвай ни