Отец Валентин Калев, член на Настоятелството на читалище „Габрово-2002“:

Водеща! 	Искам да честитя на всички от настоятелството и ръководителите на
Отец Валентин Калев, член на Настоятелството на читалище „Габрово-2002“:
Искам да честитя на всички от настоятелството и ръководителите на състави 15-годишнината от създаването на читалището. Да има читалище в един град или както в нашия град има две големи читалища е едно запазване на традициите. Човек без традиции и народ б

„От дълги години Архиерейство и читалище работим заедно“

Искам да честитя на всички от настоятелството и ръководителите на състави 15-годишнината от създаването на читалището. Да има читалище в един град или както в нашия град има две големи читалища е едно запазване на традициите. Човек без традиции и народ без духовност са нищо. Затова двойно повече ние отдаваме усилия да запазваме миналото, но да показваме и новите неща не само в цялата България, а и далеч зад пределите на страната. Много и много са наградите, плакетите, почетните знаци, които са получени от нашите състави.

От дълги години Архиерейското наместничество и читалището работим заедно. Още от създаването на читалището ние създадохме и вече утвърдения в България и източно-православния християнски свят уникален Празник на духовната музика. В него участват много хорови състави от България и от чужбина. Заедно ние направихме и съвместни научни конференции между читалище, църква и Община и показахме, че тези три институции са неразривно свързани.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото