Ограничават движението през прохода „Шипка“ на 18-ти

Shipka_Damastsena.jpg
Shipka_Damastsena.jpg
От 7.30 до 16.30 часа превозните средства ще бъдат пренасочвани по обходни маршрути

На 18 септември - неделя, от 7.30 до 16.30 часа ще бъде ограничено движението през Шипченския проход - път I-5 Габрово - Шипка в участъка от 170-ти до 183-ти км, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Спирането на трафика е за провеждането на традиционното автомобилно планинско състезание „Шипка-Дамасцена 2022“. По време на състезанието превозните средства ще бъдат пренасочени по следните обходни маршрути:

За моторните превозни средства до 12 тона, пътуващи от Габрово към Казанлък по път I-5, движението ще се отбива при 170-ти км и ще се насочва по път III-5005 връх Шипка - връх Бузлуджа.

След това ще преминава по общинския път Национален парк Бузлуджа и ще се включва отново в път I-5 за Казанлък при 188-ми км. По време на състезанието третокласният път III-5005 връх Шипка - връх Бузлуджа ще бъде отворен само за МПС до 12 тона само в посоката връх Шипка - връх Бузлуджа.

За превозните средства над 12 тона, идващи от Габрово движението ще се отбива по път II-55 Проход на Републиката - Гурково, след което трафикът ще минава през пътния възел на път II-55 с I-6 и след това движението ще продължава по Подбалканския път I-6 Калофер-Бургас.

За пътуващите от Южна към Северна България преминаването е през Прохода на Републиката. Шофьорите, идващи от Стара Загора към Габрово ще се отбиват по път I-5 Стара Загора-Казанлък при 204-ти км - пътен възел „Мъглиж“.

Ще се насочват по път I-6, а на пътния възел на I-6 и II-55 ще минават към път II-55 Гурково-Проход на Републиката-Велико Търново. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, да спазват поставената сигнализация и указанията на „Пътна полиция“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото

Следвай ни