Община Габрово получи уверение от Топлофикация, че ще бъде пуснат в експлоатация и вторият котел, за да няма прекъсване в топлоподаването

Топ новина! Sreschata-v-TETS-–-Gabrovo
Срещата в ТЕЦ – Габрово
Заместник изпълнителният директор Петър Пильонов каза, че ще бъде пуснат още тази вечер

Ръководството на Община Габрово в лицето на Мария Йозова, Николай Меразчиев и Климент Кунев – председател на Общински съвет Габрово посетиха "Топлофикация - Габрово" ЕАД. Поводът са системните нарушения на топлоподаването и оплакванията от замърсявания на въздуха в жилищните квартали в района на дружеството. Целта на инициираната от Общината среща е габровци да получат категоричен отговор кога "Топлофикация - Габрово" ЕАД ще предоставя на своите абонати услуга с параметри, адекватни на зимния сезон без да се налага абонатите на дружеството да прибягват до алтернативно отопление и да търпят влошеното качество на въздуха и саждите в района на дружеството. В рамките на срещата със заместник изпълнителния директор Петър Пильонов Община Габрово получи уверението, че още от тази вечер ще бъде пуснат в експлоатация и вторият котел, който да работи едновременно с първия, така че в случай на настъпила авария абонатите да не усетят проблема и да няма прекъсване на топлоподаването до отстраняването му. Обявено беше още, че сметките през февруари, които ще получат габровци – включително физически и юридически лица, ще бъдат с 30% отстъпка поради честите аварии през месец януари.
Община Габрово се надява, че получените днес уверения ще бъдат изпълнени и жителите на града ще получат адекватна услуга, особено в очаквания най – студен месец на зимата.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

2 коментара

  1. Още от Габрово

Към началото