Община Габрово обновява трибуните на стадион „Христо Ботев" с 249 хиляди лева от Министерството на младежта и спорта

Dosega-sa-podmeneni-800-sedalki
Досега са подменени 800 седалки
Министерството на младежта и спорта (ММС) осигури 249 055 лева за обновяване на трибуните за зрители на представителния градски стадион „Христо Ботев“. 

Съгласно договора за финансиране, средствата се отпускат безвъзмездно на Община Габрово по Наредба № 4 на ММС за изграждането и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска собственост.
Предвижда се да бъдат монтирани 3 300 нови седалки с облегалки в бяло и зелено, които ще заменят старите и амортизирани седящи места. Съществуващата метална конструкция ще бъде обновена и ще бъдат доставени нови стоманени шини за закрепване в два от централните сектори.
След влизането на ОФК „Янтра“ в професионалния футбол Община Габрово подмени седалките в централния сектор на стадиона, за да е изпълнено изискването от минимум 800 броя за лицензиране на спортното съоръжение от Българския футболен съюз. Стадионът е в експлоатация над 60 години и разполага с близо 12 хиляди седящи места.
Новите трибуни ще допълнят цялостния вид на обекта, чиято модернизация започна с обновяването на футболния терен и откритата лекоатлетическа писта, реализирано с финансовата подкрепа на спортното ведомство.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни