Община Габрово кандидатства за още 3 години „Топъл обяд“

Топ новина! Obshtina-Gabrovo-kandidatstva-za-oshtе-3-godini--Topal-obbadd
Topal-obiad-08-11-2022.JPG
Община Габрово кандидатства с проект за предоставяне на топъл обяд, който ще бъде реализиран по новата Програма за храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027 г.

Искането за финансиране е на обща стойност 625 923.84 лв.

Това ще даде възможност 230 души в неравностойно положение да продължат да получават топъл обяд още три години - до 30 септември 2025 г. Така ще се избегне прекъсване на социалната услуга, която се изпълнява и в момента на територията на града и в селата. Направените разходи в последното тримесечие на тази година ще бъдат признати по новия договор за директна безвъзмездна помощ.

Осигуряването на топъл обяд е насочено към лица и семейства с ниски доходи, които са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности и за тях е установена нужда от ежедневна допълнителна подкрепа или заради здравословни ограничения са със затруднено самообслужване.

Потребителите се определят съвместно с Дирекция „Социално подпомагане“, а организационните дейности са възложени на общинското звено „Заведения за социални услуги“. До края на 2022 г. всеки работен ден храната ще се доставя до домовете на нуждаещите се. След 31 декември обядът - супа, основно ястие, хляб и веднъж седмично десерт, ще се взема лично от определените пунктове.

По проекта ще бъдат изпълнени и съпътстващи мерки по консултиране и съдействие за включване в други социални услуги, ползване на административни общински услуги и подпомагане на достъпа до здравна и образователна помощ.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото