Община Габрово кандидатства с единайсет проектни предложения за селата и три за града в националната кампания „За чиста околна среда – 2017 г.“ на тема „Обичам природата – и аз участвам&"/> Община Габрово кандидатства с единайсет проектни предложения за селата и три за града в националната кампания „За чиста околна среда – 2017 г.“ на тема „Обичам природата – и аз участвам&" />

Община Габрово кандидатства пред МОСВ и ПУДООС с 14 проекта

Tanya-Hristova
Таня Христова

Община Габрово кандидатства с единайсет проектни предложения за селата и три за града в националната кампания „За чиста околна среда – 2017 г.“ на тема „Обичам природата – и аз участвам&

Инициативата е на Министерство на околната среда и водите /МОСВ/ и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ и е насочена към общини и кметства от цялата страна. Те могат да кандидатстват за създаване и възстановяване на зони за отдих, залесяване и зацветяване, ремонтиране на чешми, детски и спортни съоръжения.

Проектите на Община Габрово предвиждат благоустройствени дейности в селата Златевци, Стоманеците, Дебел дял, Райновци, Борики, Велковци, Гарван, Чарково, Жълтеш, Здравковец и Музга. Включени са и три междублокови терена в Габрово – изграждане на зона за спорт и отдих срещу блок „Катюша“ в кв. „Младост“, обновяване на детски площадки на ул. „Свищовска“ и на ул. „Нова махала“.

За всеки от класираните обекти ще бъдат предоставени средства до 10 000 лв., като дейностите разчитат на добр

Коментирай!

За да коментирате, влезте в профила си или се регистрирйте. Ако нямате регистрация, може да се регистрирате тук. Можете директно да коментирате чрез профила си във Facebook.

0 коментара

Към началото
  1. Още от Екология

Календар

ПОН ВТО СРД ЧЕТ ПЕТ СЪБ НЕД

Адрес "100 вести"

И това го има"

Виц на деня