Национална кампания „Предай добро за СИМОНА”

Водеща! Blagotvoritelniyat-kontsert-e-na-6-yuli---chetv-rt-,-ot-17.30-chasa
Благотворителният концерт е на 6 юли - четвъртъ, от 17.30 часа
Община Дряново организира мащабна благотворителна кампания за малката Симона!

 На 6.07. /четвъртък/, от 17:30 часа с концерт и открита тренировка на стадион “Локомотив” с участието на рапърите Fyre и Dim4ou, Torino & Pashata, PG & DRINK, DJ Diass, DJ Theo, а водещи на събитието ще бъдат DJ George и DJ Teddy Georgo. В благотворителната изява и откритата тренировка ще се включат европейския шампион по бокс Даниел Асенов, участник в последните две олимпиади, националните лекоатлети Маринела Нинева и Стоян Владков, Калоян Колев - майстор на спорта и заслужил треньор, медалист от световни и европейски първенства – ММА Шумен и още много изявени спортисти и спортните клубове от Дряново и цялата страна.


Десетки известни певци и музиканти, спортисти, клубове и фирми обединяват усилия за мащабно благотворително събитие в Дряново на 6 юли, с което да помогнат за лечението на 3-годишната Симона, която е била диагностицирана с медуобластом (тумор в малкия мозък) и обструктивна цефалия. Нейният баща работи в Дряново, което прави много хората от града съпричастни и желаещи да помогнат.

Стадион „Локомотив“ в град Дряново е предоставен безвъзмездно от местната управа за провеждането на открита тренировка с някои от най-известните и обичани български спортисти, както и концерт с участието на популярни изпълнители, диджеи и танцьори.

Симона

Сред потвърдилите подкрепата си за каузата изпълнители са рапърите Fyre , Dim4ou, Атанас Колев, Torino & Pashata, PG & Drink, един от най-успешните български диджеи и продуценти - DJ DIASS, DJ THEO, талантливите възпитаници от Класа по народно пеене на Ана Борисова – Божидар Данев, Гергана Тодорова и Стасимира Стоянова, Клас по модерен балет към НЧ „Развитие-1869“ с ръководител Елеонора Дянкова, дряновските таланти - Леон Даниел с вокален педагог Ваня Талева, Мария Пенчева от ПГИ „Рачо Стоянов”, Елисавета Димитрова от името на СУ „Максим Райкович” и Фолклорен Ансамбъл „ГАБРОВЧЕ” с ръководител Ивайло Захариев.

Инициативата ще бъде подкрепена с професионално озвучаване и сцена от Пламен Йорданов, собственик на „Би Саунд” ЕООД - Велико Търново.

Голяма подкрепа ще окажат и редица спортисти, сред които европейският шампион по бокс Даниел Асенов, националният състезател по баскетбол Цветомир Чернокожев, националите по лека атлетика Маринела Нинева, Стоян Владков и Георги Можейко, Калоян Колев - майстор на спорта и заслужил треньор, медалист от световни и европейски първенства – ММА Шумен, Галин Методиев - треньор на Спортен клуб „Шуменска крепост“ и треньор № 1 на Българската федерацията по кикбокс за 2021г., Християн Тотев – четирикратен световен и петкратен европейски шампион по муай-тай, Полина Галинова - двукратен световен шампион по кикбокс, Мариян Петков - многократен републикански шампион, европейски и световен шампион по кикбокс, Виктор Иванов - многократен държавен шампион, трикратен балкански шампион, Европейски и Световен шампион по ММА.

Ще се включат и ФК „Локомотив 1927”, Тенис клуб „КРИСТИ”, Клуб по лека атлетика „Локомотив”, Боксов клуб „Локомотив”, Клуб по спортно ориентиране ”Бачо Киро-94”, Спортен клуб по ММА „Шумен”, Спортен клуб по кикбокс „Шуменска Крепост” Шумен, Спортен клуб „СТИМУЛ” Всички те ще участват в откритата тренировка на ст. „Локомотив“, която ще води Деси Христова, инструктор по пилатес и табата в Спортен клуб „Стимул” – Шумен.

С огромни благодарности за г-н Васил Стоименов и екипът на изворна вода „БАЛДАРАН”, които осигуриха вода за всички участници в спортното събитие.

От 15:00 часа на 6.07./четвъртък/, в часовете преди събитието, ще бъде организиран и базар в парка пред спортния комплекс „ЛОКОМОТИВ”, приходите от който също ще бъдат дарени за лечението на Симона (за участие и повече информация относно базара –Йорданка Иванова - 0899 58 61 20).

Фотограф на благотворителната изява ще бъде Радослава Кунчевска, а събитието ще се излъчва на живо в Yotube канала на Община Дряново от екипа на пресцентъра - Йоан Асенов, Ангел Иванов, Иван Димитров, Димитър Филипов и Петър Ламбев, както подвижна телевизионна станция (ПТС) на Кабелна телевизия „Ета” - град Червен Бряг, които също се включват в инициативата.

Можете да подкрепите малката Симона и с дарение по дарителска сметка:

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА

Първа Инвестициона Банка

титуляр - майка - Йоана Христова-Пенковска

BG09 FINV 9150 1317 684533

BIC FINVBGSF

Пощенска банка

BG63BPBI79311028600101

Йоана Стоянова Христова

PAY PAL

Yoana Stoyanova Hristova

ioana17779@gmail.com

REVOLUT @20simona LT373250004190539180

Симона Пенковска от Габрово от септември 2022 г. се бори с тежката диагноза медуобластом (тумор в малкия мозък) и обструктивна цефалия. На 25 септември, през нощта, Симона получава гърч и е приета в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, където след скенер се установява наличието на образувание. Пренасочена е към УМБАЛ „Св. Иван Рилски“. След две операции - на 26 септември и на 28 септември, заради обструктивната цефалия и за премахване на четири сантиметровия тумор, следва и трета операция. След интервенциите 3-годишната Симона не може да стои изправена на краката си, а иска да прави крачки, да тича и да играе като всяко друго дете.

Операцията за премахване на тумора в малкия мозък е сложна манипулация и в 90% от случаите е неуспешна. Симона обаче успява да се пребори – при направения ядрено-магнитен резонанс се установява, че образуванието е премахнато напълно и няма разсейки. Симона има още два курса химиотерапия в България, а след това има нужда от допълнително лечение в Германия - имунотерапия, протонотерапия. Първоначалната сума е 110 хиляди евро - разход, непосилен за семейството ѝ.

Повече за начините, чрез които може да се помогне на детето, може да научи тук. 

Благодарим ви за подкрепата!

Инициативен комитет - Дряново

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото

Следвай ни