Надя Орлинова не успя да се пребори за олимпийска квота

Топ новина! <p>Състезателката на боксов клуб „Габрово 91“ Надежда Орлинова не успя
Надя Орлинова не успя да се пр

Състезателката на боксов клуб „Габрово 91“ Надежда Орлинова не успя да се намеси в битката за разпределянето на квоти за Младежките олимпийски игри в Нанджинг 2014. Възпитаничката на треньорите Иво Голаков, Боян Бинев и Митко Иванов отпадна

 
Двукратната републиканска шампионка в категория до 51 килограма при девойките не успя да се справи с нигерийската си съперничка Мутиат Адебайо и загуби по точки, като и тримата съдии бяха единодушни в решението си. Действително мачът не се разви добре за Надежда. Още от самото начало тя не успя да затрудни съперничката си, а в същото време получаваше доста точни удари.
Постепенно Адебайо наложи надмощието си и опитът за щурм в края на младата габровска състезателка не донесе желания резултат.
„Много ме е яд! Бях страшно притеснена и не успях да изиграя моята си игра.
Нигерийката не бе от най-силните съпернички, които съм срещала. Не й бяха и тежки ударите, но аз бях много скована през цялото време. Ако трябва да го изиграя втори път този мач, сигурна съм, че резултатът ще е друг”, съжаляваше за пропилените си възможностите Надежда Орлинова.
През цялото време тя игра под бурните песни и танци на нигерийския тим, който категорично печели конкурса за най-атрактивна агитка на трибуните на „Арена Армеец”. 
Африканците напълно заглушиха окуражителните подвиквания на другите две български състезателки - Никол Младенова и Михаела Николова, които подкрепяха съотборничката си от първия ред в близост до ринга.
Съперничка на Адебайо в третия кръг ще е представителката на Виетнам Тан Туи Нгуен, която победи по точки Кристина Косма от Румъния.
Общо 36 състезателки се борят за олимпийски квоти в категория до 51 килограма. Визи за Нянджинг ще получат първите пет в крайното подреждане.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Бокс

Към началото