„Начало на спектакъла“ отваря вратите на най-голямата театрална и забавна суматоха

Nachalo-na-spеktakalaa-otvarra-vratitе-na-naa-gollamata-tеatralna-i-zabavna-sumatoha
Nachalo-na-spektakala-2.JPG
Международният фестивал на комедийния спектакъл стартира с една от най-новите постановки на Драматичен театър „Рачо Стоянов“ – „Начало на спектакъла“, на младия режисьор Васил Дуев.

Публиката го познава като режисьор на друга постановка от репертоара на театъра - „Истината или се осмеляваш“ от младия австрийски драматург Щефан Лак.

Веднага след официалната церемония по откриването на фестивала на 13 май, понеделник, от 18.00 часа започва представлението, което първоначално е замислено да се играе един единствен път. То беше създадено по повод Международния ден на театъра – 27 март, но поради огромния зрителски интерес и положителните отзиви на публиката, Габровският театър реши да открие фестивала с него.

Публиката ще има възможност да види събрани на едно място всички актьори на габровската трупа, артисти от Държавния куклен театър в Габрово, както и деца от Театрална школа „Котешка къща“. Те ще ви запознаят с инфарктните изпитания, с които се сблъсква трупата, ако се окаже, че няколко човека от състава липсват или ще закъснеят за началото на спектакъла. Актьорите ще ви покажат как излизат от „положението“, за да има представление, независимо перипетиите и въпреки всичко, заради нас – зрителите. Ще се изправят пред една опасна ситуация, която ще ви връхлети с комични последици. Ще ви направят част от тяхното ежедневие, за да ви припомнят, че „целият свят е сцена и всички сме актьори“.

Постановката е направена по откъси от „Укротяване на опърничавата“, „Сън в лятна нощ“ и „Хамлет“ от Шекспир, „Автобиография“ на Бранислав Нушич, поеми на Нийл Хилбърн и Христо Фотев, текстове на Евстати Бурнаски и Маргарит Минков, като са включени и авторски текстове на режисьора Васил Дуев.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Театър

Към началото

Следвай ни