На "Узана Поляна Фест" - приключения, забавления и екологични предизвикателства

Топ новина! Festival-t-sche-se-provede-ot-22-do-25-yuli
Фестивалът ще се проведе от 22 до 25 юли
Три дни зеленият фестивал на лятото се завръща отново в местността Узна край Габрово.

 Той ще се проведе от 22 до 25 юли. Програмата е изпълнена с изключително интересни събития, лекции, работилници, концерти, забавления.
Мария Радойчева, гл.експерт в Общината разказва: "Понеже има голям интерес към концертите, започвам с тях. Музиката е в две концертни вечери, в петък - участието на групите Тригайда, млада група, но с много красива музика и COOL DEN, позната е на габровци от миналогодишното й участие. Публиката си ги пожела. Имахме много писма тази група отново да участва. В събота вечер латиногрупата Ritmos Negros, БУЛГАРА, една известна група с българска музика и Sevi, рок банда в събота.
В петък започва турнир по футбол, който за пръв път ще бъде част от фестивала. Имаме екологично предизвикателство към всички отбори, засега е изненада.
Друга интересна активност са двата похода в събота. Първият е преход, наречен "Запознай се с Узана", той ще бъде воден един млад докторант и изследовател към БАН, габровец е, Момчил Назъров. Той ще води групата през поляните и горите на Узана и ще разкаже за флората и местообитанията на различните видове. А другият преход е до връх Исполин, той ще бъде воден от планински спасител.
Друга интересна дейност е училището за фокуси, то ще се случи привечер, защото на магията й подобава тъмнината. Фокусникът е известен като мистър Дим.
В неделя очакваме с нетърпение актив ситинг - двама души, които са разработили метод за самолечение чрез медитерапия, ще ни учат как сами да повлияем върху по-доброто състояние на нашето тяло, също така и психологически. Те ще се появят в 11 часа в неделя на голямата сцена.
Във всички останали зони ще се случват най-различни активности. В арт зоната има работилници, в които сами ще можем да направим уникално бижу, натурален сапун, хвърчило, восъчен парфюм. В младежката зона, която за пръв път е организирана към фестивала, са предвидени различни игри, както занимателни, така и с екологично звучене.
В Ин и Ян зоната ще се проведат различни практики, които ще ни помогнат да бъдем по-открити в своите емоции, ще подобрят както мислите ни, така и физическото ни състояние. Там ни очакват паневритмия, зареждащата йога на смеха, равновесие в зелено - йога практика за постигане на душевен баланс, гонг медитация.
Хората ще бъдат привлечени от фермерския базар, който тази година е изключително насочен към български производители на зеленчуци, на млечни и месни продукти. Продукцията е от малки ферми, малки градини, екологично чиста. Там могат да се намерят масла от кимион, от бял трън, различни изделия от дърво
козметични продукти с биосъдържание.
От другата страна в арт зоната ще се предлагат ръчно изработени аксесоари, продукти от дърво, кожа и метал.
Организирали сме пространство "Познание", темата е свързана с климата, за борбата с климатичните промени, опазване на околната среда и адаптация към промените в климата. Има интересни лектори, с възможност за дискусии как всеки може да направи нещо за природата.
Ще има специална зона за най-малките, с много приключения, занимателни игри, изработка на хартиени фигурки, рисуване с пирограф.
Погрижили сме се и за храната, тя ще бъде разнообразна, като традиционно българска, така и вегетариански храни, сладки изкушения, сладък шоколад.
Тази година с нас отново ще бъдат нашите приятели от "Зелени балкани", към тях функционира единственият център за лечение на наранени птици или пострадали горски животни. Ще пуснем на свобода излекувани птици.
Организирали сме палаткова зона, разполагането на палатка е безплатно. Миналата година бяха над 150 палатки. Всеки е добре дошъл да спи под звездите.
Осигурена е вида с цистерна за миене. Дебитът на водата в чешмата е изключително слаб, така че вода за пиене няма да има. Хората или трябва да си носят вода или да си купят от търговците.
Организиран е градски транспорт до Узана. До там ще пътуват екологични електрически автобусите на "Общински пътнически транспорт". В събота буквално през час ще има автобуси от автогарата до Узана, в петък и събота са малко разредени, но въпреки това достатъчно на брой. Цената на билета е 4 лв.
В неделя ще закрием фестивала с ансамбъл "Габровче" и едно голямо хоро на поляната.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни