Момчил Цонев с отличие в кампанията “40 до 40”

Топ новина! Momchil-Tsonеv-s-otlichiе-v-kampaniiata--40-do-400
momchil-tsonev.jpg

Момчил е едва третият габровец, който получава отличието за шестте години от съществуването му, сочи справка в сайта на проекта “40 до 40”. Сред отличените до момента 240 млади българи, от Габрово са Надежда Савова, основател на Мрежа "Хлебни Къщи", през 2014 г. и Христо Христов, създател на iHelp, през 2016 г., както и свързаната вече неразривно с града Маргарита Доровска - директор на Музей "Дом на хумора и сатирата".

Общественикът Момчил Цонев беше отличен в шестото издание на проекта “40 до 40” на Дарик радио. Националното жури е избрало габровеца заради културния му принос към родния град.

Момчил е едва третият габровец, който получава отличието за шестте години от съществуването му, сочи справка в сайта на проекта “40 до 40”. Сред отличените до момента 240 млади българи, от Габрово са Надежда Савова, основател на Мрежа "Хлебни Къщи", през 2014 г. и Христо Христов, създател на iHelp, през 2016 г.

40 до 40” отличава 40 млади българи до 40 години които са мислещи и креативни, носят предприемачески дух, работят за благото на България, споделят организаторите.

Точно в Деня на Габрово 17 май “Дарик радио” покани Момчил Цонев, за да представи отличения габровец. Организаторите на “40 до 40” споделят за номинацията му:

Момчил Цонев – писател, журналист и културен мениджър, е един от младите вдъхновяващи българи, част от последното издание на проекта на Дарик „40 до 40“. Той е създател на първата онлайн енциклопедия за Габрово - Gabrovowiki със статии в няколко тематични категории. Създава и първата градска историческа компютърна игра – Gabroville, чрез анимация и на игрови принцип, във версия на български и на английски език. Организатор е на три издания на международен фестивал за улични изкуства 6Fest. През 2018 г. чрез медията си Габрово Daily Момчил организира и връчва първите 10 отличия “Габровец на годината” на достойни габровци от различни обществени сфери, чиято дейност е получила значителен обществен отзвук. Не напоследно място Момчил е сценарист и режисьор на документален филм за младежките организации в Габрово - “Оптимистична теория за Габрово”.

Едно от последните му начинания - “Стародумци” за споделяне на стари думи от българския език - предизвика огромен обществен интерес и вече беше представено от големи национални медии като БНТ, БНТ2, БТВ, БНР, ТВ Европа и др. На 22 май в София Момчил проведе и първото издание на новия си формат “Нощ на историите”, в което популярни поети и писатели разказваха лични и родови истории. Тази година Момчил работи и по създаването на първата си национална медия “Добрите българи”, като вече срещна подкрепата на водеща хостинг компания, Софтуерния университет и Факултета по журналистика към Софийския университет.

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни