Момчил Цонев е сред 20-те най-изявени млади личности на България за 2018 г.

Топ новина! Momchil-Tsonv--srd-20-t-nay-izyavni-mladi-lichnosti-na-Balgariya-za-2018-g.
Момчил Цонев е сред 20-те най-изявени млади личности на България за 2018 г.

Габровецът Момчил Цонев е сред 20-те най-изявени млади личности на България за 2018 г. Отличието се присъжда от младежката организация Junior Chamber International (jCI) в България, част от световна мрежа в над 100 държави от цял свят. Момчил Цонев е отличен в категория „Културно постижение“ заради културния му принос към Габрово.

Журито, избрало Топ 20 на най-изявените млади личности на България, включва значими личности от различни сфери на обществения живот като Росен Плевнелиев, Президент на Република България 2012-2017; Милен Врабевски, създател на Фондация „Българска памет“; Огнян Златев, ръководител на представителството на ЕК в България; Георги Стоев, икономист, съ-основател на „Тракия Тех парк“ и „Industry Watch Bulgaria“; Светлин Наков, основател на Софтуерен университет; Георги Генчев, основател на НПО портал; Георги Богданов, изпълнителен директор на Национална мрежа за децата и др.

JCI Bulgaria в сътрудничество с JCI Plovdiv организира за четвърта поредна година международната програма The Outstanding Young Persons of Bulgaria - TOYP Bulgaria под името „Най-изявените млади личности на България“. TOYP е програма, която цели да отличи с национално и международно признание постиженията на млади личности между 18 и 40-годишна възраст, които създават положителна промяна в България.

Момчил Цонев получава престижното признание като създател на проекти и инициативи, развили културата и туризма на Габрово като първия Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest, първата Онлайн енциклопедия за Габрово Gabrovowiki, първата компютърна игра за Габрово Gabroville, най-гледания клип за Габрово в YouTube „Щастливо Габрово“, четири книги за миналото на Габрово в поредицата „Габрово - живият град“ в съавторство с Даниела Цонева, онлайн медията Габрово Daily, първия видео бизнес портал за Габрово biz.gabrovo.net. Това е първата награда, която Момчил Цонев получава за приноса си към Габрово за най-активните му години на работа от 2007 г. насам. Преди 14 години, през 2004 г. Момчил Цонев стана носител на наградата на Община Габрово “Златен Хирон” за принос в развитието на града, а отличието му беше връчено лично от тогавашния кмет Богомил Белчев.

„Габрово е специфичен за страната град културно и икономически - обявен за Столица на хумора и сатирата с уникален за страната Карнавал, в миналото градът е голям икономически център, известен като Българския Манчестър. След промените от 1989 г. и понастоящем градът обаче е на първите места по демографски срив. Отливът на млади хора в трудоспособна възраст намалява жизнените сили на Габрово. Градът е жив организъм, и отвъд архитектурата и инфраструктурата градът са хората, градът са културните и икономическите процеси - именно тяхното подобряване е в основата на моята работа. Симбиозата от култура, предприемачество и иновации, образование и медии, която характеризира работата ми, цели да създаде по-добра градска среда за живот в Габрово“ - заявява Момчил Цонев за работата си в Габрово, довела до признанието му и в национален план. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни