Малките габровски джудисти с три медала в Русе

Топ новина! Malkitе-gabrovski-dzhudisti-s-tri-mеdala-v-Rusе
Djudo-Ruse-29-09-19.jpg
Състезателите на ДК „Габрово“ завоюваха три медала от международния турнир „Дунавска купа“ в Русе.

Състезателите на ДК „Габрово“ завоюваха три медала от международния турнир „Дунавска купа“ в Русе. Един от първите турнири по джудо в България се проведе за седемнадесети път с международно участие. Организатор на проявата беше местният клуб „Локомотив“ (Русе), а в надпреварата взеха участие 210 деца на възраст от 8 до 16 години от 14 клуба от България и Румъния.

ДК „Габрово“ се представи с четирима състезатели. В категория до 34 килограма Виктор  Рачев след три победи си осигури участие във финала, в който отстъпи на съперник от „Десант“ (Варна) и се окичи със сребро. Атанас Рачев в категория до 27 килограма също записа три победи и една загуба и завоюва бронзов медал. Бронз взе и Владо Фукаров. Йоан Шанов с една победа и две загуби не успя да се намеси в битката за отличията.

„Всички момчета показаха много добра игра и най-важното е, че се предпазихме от контузии. Предстои ни участие на турнир в Тополовград следващата седмица, а на 12-ти октомври (събота) е турнирът, който организира нашия клуб в зала „Орловец“. Каним всички любители на спорта в Габрово да подкрепят нашите деца“, сподели треньорът на габровските джудисти Георги Колев.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Бокс

Към началото

Следвай ни