„Левски Боол” удари КВК в зала “Орловец”и поведе в полуфинала, при втори успех - ГаБрово отпада

Топ новина! Отборът на „КВК Габрово“ загуби първия полуфинален двубой за титлата
„Левски Боол” удари КВК в зала
Отборът на „КВК Габрово“ загуби първия полуфинален двубой за титлата срещу „Левски Боол“. В зала „Орловец“ избраниците на треньора Любомир Герасимов бяха надиграни категорично от „сините“ с 0:3 гейма - 21:25, 21:25, 19:25, за час и 15 минути.

щането на домакините с мощен начален удар. Гостите поставиха много добре и блокадата си срещу габровските нападатели, като реализираха 10 точки от този елемент, срещу само 4 на вицешампионите. Силна игра демонстрира Симеон Александров - Гамерката, който изтормози волейболистите на „КВК Габрово“ с общо 16 мощни сервиза, заби един ас, добави три блокади и завърши с общо 20 точки на сметката си (48% ефективност в атака). С 12 за успеха се отчете Смилен Мляков (1 блок, 42% в атака). В габровския състав липсваше живец, сякаш отборът не вярваше във възможностите си. Капитанът Краси Стефанов имаше добри изяви и се опита да поведе съотборниците си напред, но не се получи. Краси беше и най-резултатният играч за габровския тим в мача с 14 точки (1 ас, 2 блокади, 44% ефективност в атака). С 11 завърши Станислав Петков, а 9 реализира Костадин Стойков.
В полуфиналната серия се играе до две победи от три мача. Вторият е утре в столичната зала „Христо Ботев“ и при нов успех за „Левски“ серията приключва. 
Ако габровските волейболисти успеят да се справят с момчетата на Джузепе Лорицио във втората среща, ще има трети решителен мач, който ще бъде отново в зала Орловец на 7 април (понеделник).
„Не мога да кажа, че финалът се е отдалечил. Предстои още един мач. По-важното е да си извадим поуките от тази среща, да я прегледаме внимателно и да проумеем къде направихме грешки, а ние направихме безкрайно много лични грешки. Ако ги изчистим, мисля, че имаме своите шансове. Двата отбора са на едно ниво. В никакъв вариант „Левски“ не са по-добър отбор от нашия. Просто играха по-спокойно, с по-малко грешки и успяха да спечелят. Най-слабият ни елемент днес беше блокадата. Там ни превъзхождаха чувствително. И те рискуваха сервиза, но при тях се получиха оправдани рискове, защото доста от посрещанията ни, след силния им сервиз, бяха несполучливи. Но основно ни превъзхождаха на блокада. Те имат 10 точки от този елемент, а ние само 4. Не съм изгубил надежда за реванша. Ако момчетата се настроят за битка и не си поставят сами някакви летви, мисля, че можем са спечелим мача в София. Благодаря на публиката, която отново ни подкрепи. Хората се радват на този отбор и аз се надявам, че ние също ще продължим да ги радваме. Ще направим всичко възможно да излезем от тази ситуация“, коментира видимо разочарован след срещата треньорът на „КВК Габрово“ - Любомир Герасимов.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Волейбол

Към началото

Следвай ни