Лайънс клуб Габрово дарява 5730 лева за Светия престол в църквата на Младост

Водеща! Laaans-klub-Gabrovo-darrava-5730-lеva-za-Svеtiia-prеstol-v-tsarkvata-na-Mladost
Lklub.jpg
На благотворителна вечер габровският Лайънс клуб събра 5 730 лева, които дари за изработването на Светия престол в новата църква в кв.

Участие в благотворителната вечер взеха Веселин Георгиев, Дистрикт управител на Дистрикт 130 България, Иван Байков, Първи Вице Дистрикт 130 България, представители на Лайънс клубовате от Варна Академика, Велико Търново, Силистра и Русе.

Към благотворителното събитие се присъединиха кметът на Габрово Таня христова, нейният заместник Николай Меразчиев, представители на бизнеса и на различни организции от града.

Своята благословия даде отец Стефан, който дари за благотворителния търг икона, изработена ръчно от атонските монаси, от името на църковното архиерейско наместничество.

Благотворителното участие на певицата Поли Паскова направи нечерта специарна и незабравима за всички, след като сподели с публиката не само най-хубавите си песни, но и своето отношение към благотворителната ксауза за Храма.

Освен чрез куверта, гостите проявиха щедрост и с участието си в благотворителните търг и базар и търг. Валентина Станчева, президент на габровския Лайънс клуб за 2018/2019г. с нескрити радост и гордост обяви, че събраната сума от Дарителската вечер - 5730 лв. - е напълно достатъчна, за да бъде направен Светия престол за новата църква.

Като благодари на всички свои дарители Лайънс клуб Габрово припомни още, че по време на миналогодишната благотворителна вечер на организацията са били събрани средства за закупуване храмовите камбани, които всяка сутрин и вечер вече огласят квартал Младост.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни