„КВК Габрово” взе труден, но сладък реванш срещу ЦСКА

Топ новина! <p>Светозар Гатев С чудесно включване на опитния Николай Найденов и
„КВК Габрово” взе труден, но с

Светозар Гатев С чудесно включване на опитния Николай Найденов и центъра Иван Власев и перфектна игра в цялата среща на Станислав Петков и Добромир Иванов отборът на „КВК Габрово“ записа трудна, но сладка победа над ЦСКА и взе реванш за еди

Светозар Гатев

    С чудесно включване на опитния Николай Найденов и центъра Иван Власев и перфектна игра в цялата среща на Станислав Петков и Добромир Иванов отборът на „КВК Габрово“ записа трудна, но сладка победа над ЦСКА и взе реванш за единственото си поражение до тук от началото на сезона.
    Двубоят между двата състава от 13-ия кръг на Суперлигата се игра пред повече от 1000 зрители в зала „Орловец“ и след близо двучасова битка завърши при резултат 3:2.
    Любомир Герасимов заложи на разпределителя Ники Кичуков в титулярния състав, а останалите в стартовата седмица бяха Краси Гайдарски, Костадин Гаджанов, Станислав Петков, Костадин Стойков, който игра с обезболяващи инжекции, Минчо Минчев и Добромир Иванов - либеро.
Срещата започна добре за волейболистите на габровския тим, които спечелиха без проблеми първата част с 25:18. Това изглежда заблуди домакините, че ще вземат лесно мача и във втория гейм нещата се обърнаха. „Червените“ поведоха още в началото с 8:2 и това им вдъхна кураж и самочувствие. Вицешампионите пък допуснаха доста брак в началния удар, а ефективността на атаката спадна. Момчетата на Александър Попов продължиха да увеличават преднината си и при второто техническо прекъсване имаха аванс от 6 точки - 16:10. Добромир Димитров замени Ники Кичуков на разпределителския пост, но и това не помогна, и ЦСКА изравни геймовете след 16:25.
Дисбалансът в играта на домакините продължи и в третия гейм и ЦСКА поведе 5:8 при първата задължителна пауза, след което увеличи аванса си на 5 точки. Добра серия от сервис направи опитният Ивайло Стефанов, който насочи началния си удар в Костадин Стойков и му създаде доста проблеми. В габровския състав пък сервизът не спореше, а грешките зачестиха и ЦСКА направи цели 9 точки след „подаръци“ от страна на домакините. За 24 минути столичани се наложиха с 20:25 и поведоха с 1:2.
Инерцията на „червените“ продължи и в четвъртия гейм, който започна с 4:8 и 6:10. Нещата не отиваха на добре и Любомир Герасимов прибягна до нова промяна. В игра се появиха центърът Иван Власев и опитният играещ помощник-треньор Ники Найденов, който се присъедини към състава само преди две седмици и все още е в етап на подготовка. Така в мача се завъртяха и тримата разпределители на габровския отбор. Влизането на Власев и Найденов веднага имаше ефект. „Армейците“ бяха с четири точки напред, но след силна серия на Минчо Минчев от сервиз „КВК Габрово“ успя да направи обрат до 15:14, а това отново събуди публиката. Последваха няколко невероятни изяви на Добромир Иванов, който извади наглед невъзможни топки, и това допълнително стимулира съотборниците му. Напрежението обаче се запази до края на гейма. „КВК Габрово“ поведе с 23:20, но ЦСКА успя да изравни - 23:23. Сервис в аут на разпределителя на ЦСКА Георги Сеганов и контра блок-аут на Станислав Петков донесоха успеха на домакините с 25:23 и вкараха мача в тайбрек.
В решителната пета част домакините вече се чувстваха далеч по-комфортно и поведоха с добра преднина - 6:3 и 10:5. „Червените“ хвърлиха всичко, за да останат в спора, но няколко дълги разигравания отидоха на сметката на „КВК Габрово“ и това реши изхода на двубоя - 15:9 и 3:2.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Волейбол

Към началото

Следвай ни