„КВК Габрово“ разби словенския шампион с 3:0

Топ новина! IMG_9166-1182.jpg
„КВК Габрово“ разби словенския

Зарко Гатев

Отборът на „КВК Габрово“ постигна първата българска победа в евротурнирите за сезон 2013/2014. В първа среща от 1/16-финалната фаза на турнира за Купата на CEV габровският тим разби като гост шампиона и носител на Купата в словенската Екстралига „Волей тийм УНИЦЕФ“ (Братислава). Двубоят в зала „Пасиенки“ приключи за час и 8 минути игрово време при резултат 0:3.
Любомир Герасимов заложи на Добромир Димитров, Костадин Стойков, Станислав Петков, Минчо Минчев, Иван Власев, Красимир Гайдарски и Добромир Иванов - либеро. Игрови минути записаха също Стоян Вулджев, Мартин Палийски, Атанас Митев, Николай Кичуков и Илиян Георгиев, който сложи край на мача с директна точка от начален удар.
Волейболистите на габровския тим спечелиха първата част с 21:25, а във втория и третия гейм бяха още по-убедителни и се наложиха с по 15:25. Габровският тим доминираше изцяло и записа общо 10 аса и 10 точки от блокада.
Силен мач направи диагоналът Минчо Минчев, който реализира 15 точки за успеха (3 аса, 1 блок). Станислав Петков добави 13 (3 аса, 1 блок), а центровете Гайдарски и Власев завършиха с по 9, като вторият се отличи с 4 точкови блокади. За домакините 13 точки реализира полякът Ярослав Лех.
„Не беше лесно, резултатът не отразява това, което наистина се случи. Имахме притеснения, не познавахме отбора и се видя, че са ни разузнали много добре. Противодействаха добре на нашите атаки. От там дойде цялото притеснение в първия гейм. Но момчетата показаха характер, бяха много концентрирани, особено при играта на начален удар – за 3 гейма имаме само 3 сбъркани начални удара. От там дойде разликата. През втория и третия гейм вече намерихме правилния начин за противодействие. Не мислим все още за осминафинал. Надяваме се само да изиграем следващия мач на високо ниво. Нямаме симпатии към никого от противниците ни. Ние в Европа се надяваме да стигнем, колкото се може по-далеч. Надявам се и на късмет“, каза след мача наставникът на габровския тим Любомир Герасимов.
Така „КВК Габрово“ взе три точки от първата среща и се нуждае от още една победа или минимум два гейма в реванша, който е идната сряда, 30-ти октомври, от 18 часа в спортна зала „Орловец“.
Преди това волейболистите на габровския тим ще изиграят двубоя си от първия кръг в родната Суперлига, срещу новака „Ботев“ (Луковит). Срещата е тази събота от 18 часа в зала „Христо Ботев“ в Луковит.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Волейбол

Към началото

Следвай ни