„КВК Габрово” поведе на „Арда” в четвърт финалния плейоф, но травмите продължават

Топ новина! Малшансът продължава да преследва отбора на „КВК Габрово“. Тимът ни
„КВК Габрово” поведе на „Арда”
Малшансът продължава да преследва отбора на „КВК Габрово“. Тимът ни надигра лесно „Арда“ (Кърджали) в първия ¼ финален плейоф за титлата, но отново даде жертви. На загрявката преди мача травма в кръста получи диагоналът Минчо Минчев.

 Той пробва да започне мача, но видимо изритваше болки и беше заменен още преди изпълнението на първия начален удар от Краси Стефанов, който в последствие се превърна и в най-резултатния играч на срещата. По време на първия гейм пък Станислав Петков разтегна мускул в областта на корема. Балки обаче стисна заби и изкара докрай мача, и то без да се щади, като изтормози гостите със силния си начален удар. 
Като оставим настрана казаното до тук, отборът на „КВК Габрово“ нямаше проблем в двубоя с „Арда“ и се наложи с лекота в зала „Орловец“. Интрига до толкова нямаше, че публиката започна да аплодира успешните изяви на гостите и най-вече на най-възрастния играч в състава на „Арда“ - Младен Кавалджиев. Само за час и пет минути игра волейболистите на габровския тим си осигуриха победата с 3:0, в отделните части 25:18, 25:14 и 25:18.
Най-полезен за победителите беше капитанът Красимир Стефанов с 16 точки (3 блока, 2 аса и 48% ефективност в атака). Костадин Стойков добави 12 точки (1 блок, 79% ефективност в атака, 53% позитивно и 35% перфектно посрещане), а Станислав Петков приключи с 11 (2 блока, 2 аса, 65% позитивно и 24% перфектно посрещане). За „Арда“ Димитър Калчев завърши със скромните 9 точки, а либерото на гостите - габровецът Теодор Маринов, записа 61% позитивно и 39% перфектно посрещане.
Така вицешампионите поведоха с 1:0 в четвъртфиналната серия, в която се играе до две победи от три мача. Следващата среща е в събота в Кърджали. При успех за момчетата на Иван Халачев ще се играе решителен трети мач, който ще бъде в понеделник, 24-ти март, отново в зала „Орловец“. При втора победа на „КВК Габрово“ серията приключва.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Волейбол

Към началото

Следвай ни