„КВК Габрово” надигра „Малие” с 3:2 в първия 1/4 финал от CEV Cup, повече от 2000 в залата

Топ новина! В уникална атмосфера и пред повече от 2000 зрители препълнили
„КВК Габрово” надигра „Малие”
В уникална атмосфера и пред повече от 2000 зрители препълнили зала „Орловец“ отборът на „КВК Габрово“ надигра с 3:2 състава на „Малие Мили Пиянго“ (Анкара) в първия ¼ финал от турнира за Купата на CEV. Така волейболистите на габровския тим спечелиха

Двубоят беше равностоен и доста напрегнат. Домакините започнаха добре и взеха първия гейм с 25:23, но във втория допуснаха доста брак и „Малие“ изравни, след 14:25. Третата част мина през смени на водачеството, но в решителните разигравания българските вицешампиони бяха по-концентрирани и отново поведоха - 25:23 и 2:1. Инфарктен завършек на четвъртия гейм изпрати мача в тайбрек. Домакините бяха догонващи в по-голямата част от гейма, но първи стигнаха до мачбол след единичен блок на Добромир Димитров. Протест от страна на турския тим обаче накара главния съдия Алим Батюк от Украйна да преразгледа ситуацията. Реферът отмени точката за КВК и я присъди в полза на гостите - 23:24. Това подейства стимулиращо за турския тим, който успя да вземе и следващата и да вкара мача в тайбрек.
В решителната пета част отлично заигра Станислав Петков - Балки. КВК Габрово успя да направи разлика от три точки- 13:10, но драмата не беше приключила още и турците изравниха. За щастие последната спорна топка в мача беше присъдена от Батюк в полза на домакините и публиката в зала „Орловец“ изригна -15:13 и 3:2   след повече от два часа битка. 
Най-резултатен за успеха беше Станислав Петков с 29 точки (1 ас, 2 блокади, 53 % в нападение). 18 добави Минчо Минчев (2 аса, 40 % в атака), а със 7 се отчете Костадин Стойков. 
Страхотен мач за гостите направи македонският нападател Никола Гьоргиев, който реализира 35 точки (1 ас, 2 блокади, 49 % в нападение). 24 отбеляза бившият германски национал Маркус Поп (2 блокади, 52% в нападение). Турският тим се представи много в защита и на блокада, като на този елемент направи 16 точки срещу 8 за КВК.
След този мач „КВК Габрово“ има 2 точки в актива си, а „Малие“ с двата спечелени гейма в зала „Орловец“ си осигури 1 точка. Реваншът е след седмица в Анкара.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Волейбол

Към началото

Следвай ни