"КВК Габрово" излиза в пореден мач за историята

Топ новина! В сряда отборът на „КВК Габрово“ ще изиграе поредния си
"КВК Габрово" излиза в пореден
В сряда отборът на „КВК Габрово“ ще изиграе поредния си мач за историята. Габровският тим за пръв път ще участва в ? финален двубой в Европа. В 18 часа в зала „Орловец“ селекцията на треньора Любомир Герасимов ще излезе срещу състава на „Малие Мили Пиянго

Както е известно, тимът, който се продължи напред, се определя в две срещи, като втората е след седмица в Анкара. Съперник на победителя в следващия, т. нар. „Челъндж етап“ на CEV Cup, пък ще бъде отпадналият от Шампионската лига „Томис“ (Констанца, Румъния), воден от бившия национален селекционер Мартин Стоев, в който играят националният разпределител Андрей Жеков, либерото Владислав Иванов - Лимона и бившият играч на „Марек Юнион Ивкони“ Дмитрий Бахов.
Кой е предстоящият съперник на „КВК Габрово“? Отборът на „Малие“ завърши на четвърто място миналото първенство в турския елит, като събра равен брой точки с третия - „Галатасарай“, а в настоящото заема седмото място във временното класиране с актив от шест победи и шест загуби.
През миналия сезон отборът от Турция направи сериозен пробив в турнира за купата на CEV, като достигна до полуфинал. Съставът, воден от македонския специалист Йоско Миленкоски, изигра 10 мача в надпреварата, като сред отборите, които успя да елиминира, беше и полският гранд „Ястржебски Вигел“. 
В битката за място на финала „Малие“ загуби драматично със „златен гейм“ от италианския „Андреоли“ (Латина), начело на който беше бившият национален селекционер на България Силвано Пранди. Турският тим спечели мача в Анкара с 3:1, а в реванша отстъпи с 0:3 и се стигна до „златен гейм“, в който домакините се наложиха с 15:11.
В състава, който спечели бронзовите медали през миналата година, бяха направени известни промени. Няма ги сърбите Марко Ивович и Милош Вемич. Тимът обаче се подсили с бившия германски национал Маркус Поп и разпределителя на Словения Деян Винчич. В отбора остана и основният реализатор - македонският диагонал Никола Гьоргиев.
Ще припомним, че „Малие“ вече гостува в зала „Орловец“. Това стана по време на предсезонната подготовка. Селекцията на треньора Йоско Миленкоски участва в приятелския международен турнир, организиран от „КВК Габрово“, и тогава успя да победи домакините с 1:3 (25:18, 24:26, 23:25, 21:25). За габровския тим тогава не играха разпределителят Добромир Димитров и контузените Краси Стефанов и Станислав Петков. Костадин Гаджанов също се възстановяваше от травма и записа много бегло участие в срещата. „Малие“ пък беше без един от основните си реализатори в настоящия състав - посрещачът Маркус Поп. Всичко това подсказва, че предстоящите два мача ще бъдат доста по-различни от онзи, който се игра в началото на октомври. Надеждите на всички любители на волейболната игра в Габрово са, че и победителят в тях ще бъде друг.
Съдийството на двубоя в зала „Орловец“ е поверено на украинско-полски тандем. Първи рефер на срещата ще бъде Алим Батюк (Украйна), а втори - Пьотр Крол (Полша).

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Волейбол

Към началото

Следвай ни