Критичните участъци на Янтра и притоците се почистват приоритетно

Po-koritata-na-Yantra,-Panicharlka-i-ZH-lteshka-sa-konstatirane-12-kritichni-uchast-ka
По коритата на Янтра, Паничарлка и Жълтешка са констатиране 12 критични участъка
Коритото на река Янтра, нейните притоци и деретата на територията на община Габрово се почистват превантивно от пролетта до настоящия момент от екипи на ОП „Благоустрояване“ и външни фирми

След извършен обход по коритата на р. Янтра, р. Паничарка и р. Жълтешка на територията на Габрово от служители на Община Габрово, Басейнова дирекция-Плевен, ГДПБЗН, РИОСВ – Велико Търново и ОП „Благоустрояване“ са констатирани 12 критични участъка. В десет от тях приключи почистването от самонастанила се растителност и наноси от екипите на ОП „Благоустрояване“, работата в останалите 2 участъка продължава и ще приключи в следващите няколко дни. Предстои почистване и на речното корито в района на бившия завод Капитан Дядо Никола. 

Служители на Община Габрово и ОП „Благоустрояване“ извършват периодични обходи на коритото на р. Янтра, нейните притоци и деретата на територията на общината. През следващите седмици отдел „Озеленяване“ и отдел „Чистота“ към ОП „Благоустрояване“ ще извършват приоритетно ръчно и машинно почистване на самонастанила се растителност и наноси в критични участъци.

През летния сезон превантивно са почистени 13 дерета на територията на кварталите в Габрово и селата в общината от служители на „Озеленяване‘“ и специализирана техника към отдел „Чистота“. 

Често деретата се почистват и от битови отпадъци, автомобилни гуми,  едрогабаритни отпадъци, които недобросъвестни граждани изхвърлят нерегламентирано и по този начин създават опасност за населението на общината при обилни валежи.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Габрово

Към началото

Следвай ни