Климент Кунев е председател на Обс – Габрово

Топ новина! Kliment-Kunev
Климент Кунев
След 5 часа работа и четири гласувания вчера новите общински съветници си избраха председател - Климент Кунев от ГЕРБ

   . Той оглавяваше местния парламент и през изминалия мандат. Първите му думи бяха:
    “Благодаря за подкрепата в последния тур от серията гласувания. Ще работя така, че да не ви разочаровам, благодаря за доверието, което в аванс ми давате.“
    Заседанието започна с минута мълчание в памет на починалия бивш общински съветник Добромир Валачев.
    Три бяха издигнатите кандидати за председател на Общинския съвет - Климент Кунев от ГЕРБ, Николай Косев от БСП за България и  Цветомир Цанков от Будно Габрово, като част от Граждани за общината
    За да не се появят отново съмнения за снимане бюлетината с телефон, както стана на заседанието на 10 ноември, Николай Григоров от Левицата предложи гласуването да стане в стая 118, но това предложение не бе прието.
    На противоположно мнение бе Добромир Проданов от ГЕРБ, който държеше гласуването да стане на място в Ритуалната зала. Предложението бе прието и то се осъществи пред очите на всички.
    Резултатът от първото гласуване бе: за Климент Кунев - 15 (5 недействителни бюлетини), за Николай Косев гласуваха 7 общински съветници и за Цветомир Цанков - 6 (действителни бюлетини 26)
    В оспорваната надпревара останаха Климент Кунев и Николай Косев.
   При повторното гласуване пак не бе избран председател. Гласували бяха всички 33-ма общински съветници, 5 бяха недействителните бюлетини, 28 - действителните. 
    За Климент Кунев бяха гласували 16 общински съветници, а за Николай Косев - 12. За победа са нужни 17 гласа.
    Иван Иванов от ПП-ДБ предложи вместо да се гласува напразно, да се проведат публични консултации, инициирани от най-голямата политическа сила в местния парламент - ГЕРБ.

Obstinski-suvet-gabrovo

Пепа Сомлева предложи да се прекрати заседанието и да продължи на 22 ноември. От ГЕРБ не се съгласиха и предложиха 20 минутна почивка,  в която да се извършат преговори между различните партийни групи. 
    За продължаване на заседанието призова Николай Сираков от ГЕРБ: „По време на предизборната кампания се борехме за демократизъм, за честност и почтеност, за прозрачност. Няма основание да прекратим заседанието. Ако трябва, ще продължим до 20 часа, дори повече. Нека спазваме правилника и законността. Доколкото знам, вече няколко дни групите (без ГЕРБ) се събират, преговарят и не могат да се договорят. 
    Зад вратата на заседателната зала са жителите на общината. Те имат нужда от работещ Общински съвет, а не да се караме за един глас. Нека имаме повече отговорност, повече достойнство. Да не забравяме, че ще работим заедно 4 години. Нека тези, които се влияят от партийни централи извън Габрово, да не забравят, че не се знае какво ще стане през следващите месеци, кои партии ще останат, кои ще бъдат в правителството. Но ние ще сме тук още 4 години. Иначе Общината остава без комисии, които да разглеждат бюджета за идната година, няма да можем да се занимаваме с проблемите на гражданите. а те ще стават все повече, заради ситуацията в държавата. Призовавам за продължаване на заседанието.“
    Заседанието продължи. ГЕРБ отново предложи за председател на ОбС Климент Кунев, а от ПП-ДБ издигнаха кандидатурата на Ралица Манолова. Третото гласуване завърши при резултат 16 гласа за Климент Кунев и 10 гласа за Ралица Манолова, имаше 7 недействителни бюлетини.
    И се започна четвъртото гласуване за деня. Климент Кунев получи нужните 17 гласа, Ралица Манолова - 9. Недействителните бюлетини пак бяха 7.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Габрово

Към началото

Следвай ни