Изложба проследява пътя на отпадъците от опаковки

Топ новина! Izlozhbata-e-pred-sportnata-zala
Изложбата е пред спортната зала
На 4 октомври – екологично събитие за заведения и търговски обекти

 

Всички се стремим към по-чиста околна среда и по-добър живот. Чрез малки, но значими действия в ежедневието, можем да допринесем за тези цели. Едно от тях е познатото на всички разделно събиране на отпадъци.

За да мотивира населението за разделно събиране и да разясни ползите и принципите на рециклирането, организация по оползотворяване на отпадъци от опаковки Еко Партнърс България представя пътуващата фотоизложба "Мога да бъда".

От края на септември до 6 октомври, град Габрово e домакин на тази интересна изложба, представяща етапите, през които преминават отпадъците по пътя си от цветните контейнери до рециклирането им и новите продукти, в които могат да се превърнат. Чрез снимки от инсталациите и заводите, с които организацията работи, ще се представят нагледно реалните процеси на преработка на отпадъците.

Изложбата "Мога да бъда", разположена пред спортна зала „Орловец“ в Габрово, е възможност да се вдъхновите и станете активни участници в движението за по-чиста, по-зелена и по-здравословна околна среда.

След Габрово, изложбата ще продължи турнето си към градовете Брезник и Благоевград.

Повече информация за изложбата може да видите тук.

Освен изложбата, през следващата седмица предстои екологично събитие за заведения и търговски обекти, в рамките на което ще бъде представено решение от Еко Партнърс България, което улеснява събирането на стъклени бутилки и буркани, безплатно е за обектите и осигурява намаляване на разходите за транспорт, а с това и вредните емисии.

Събитието ще се проведе на 4 октомври, от 14:00 часа в спортна зала "Орловец".

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни