Ивайло Дичев извади кръста от Янтра, шегаджия предизвика фалстарт и четирима скочиха в аванс

Ivailo-Dichev-izvadi-kr-sta-ot-
Ивайло Дичев извади кръста от

Тридесет и тригодишният габровец Ивайло Дичев успя да стигне пръв и да извади Богоявленския кръст от ледените води на река Янтра в Габрово. Той не само че доплува по-бързо до дървения символ на вярата, но извади и късмета на новака.

За разлика от него от останалите осем смелчаци повечето бяха скачали вече няколко години за кръста. Сред тях беше и миналогодишният герой на празника, извадил кръста – бръснарят Божидар Боянов. И този път той демонстрира най-голяма смелост и отново беше супер атрактивен за публиката заради скока си от най-високата част на парапета на моста.
Въпреки студа много габровци бяха дошли на моста и окуражаваха с виковете си младите мъже, готвещи се да се хвърлят във водата. За жалост се намери и безсъвестен шегобиец, който хвърли в реката фалшив кръст от две преплетени клечки. Четири от момчетата се втурнаха във водата и едва когато един от тях извади кръстосаните клечки разбраха, че кръстът е фалшив. Така мокри част от тях се отказаха, а други упорито изчакаха премръзнали още 15 минути, за да се гмурнат отново в реката. Ако не беше станала тази случка, може би изваждането на истинския кръст щеше да се случи по друг начин. Така или иначе късметлията, когото всички искаха да пипнат с ръка за късмет и здраве, се оказа Ивайло. Кметът Таня Христова по традиция го посрещна на моста и го поздрави за успеха, а той пожела на всички габровци здраве. Ивайло Дичев е ветеринарен лекар по професия, която все още не практикува. По-малко от година той е женен и явно половинката му е голямата му любов, защото той заяви публично, че посвещава всичко на нея и на семейството си.
Съпругата му Бонка сред множеството беше въоръжена с фотоапарат, за да запечата геройството на мъжа си. Тя го обяви и за свой герой и каза, че се гордее с него. Двамата още не са се сдобили с наследници, но габровци наоколо им ги пожелаха от сърце.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни