И дамите донесоха медали на габровския бокс

Топ новина! <p>Нови габровски боксови успехи. Състезателки от трите местни клуба спечелиха
И дамите донесоха медали на га

Нови габровски боксови успехи. Състезателки от трите местни клуба спечелиха медали от II кръг на Държавното лично-отборно първенство за девойки и жени, който се проведе в град Русе. Надпреварата беше валидна и ЗА Купа България`2014.

По безапелационен начин първо място в категория до 51 килограма при девойките извоюва Надежда Орлинова. Състезателката на БК „Габрово 91“ изигра три мача на ринга в Русе. Първият приключи бързо, след като Надежда отказа съперничката си Виктория Николова от „Левски София Запад“ още в първия рунд. На полуфинала възпитаничката на треньорите Иво Голаков, Боян Бинев и Митко Иванов отстрани по точки Севен Айдън от „Добруджа“, а в мача за първото място надигра с 2:0 Александра Велекова от „Локомотив“ (София). Освен със златния медал, Надежда беше удостоена и с купата за най-борбена състезателка на турнира.
Успехът в Русе гарантира на габровското момиче място в представителния тим на страната, който ще участва в Световното първенство за младежи в София от 10 до 25 април. Веднага след състезанието в Русе Надя отпътува с националния отбор за участие на турнир в Букурещ, а след него ще бъде на подготвителен лагер в столицата до началото на световното. В първенството на планетата има и допълнителен залог и той е, че първите четири състезателки при девойките в отделните категории ще се класират за младежките олимпийски игри през 2014 г.
БК „Габрово 91“ имаше и още една представителка на турнира в Русе и това беше Симона Великова, която грабна среброто в категория до 57 килограма при девойките. На полуфинала тя елиминира представителката на домакините от БК „Русе“ Николета Иванова, като я отказа още в първия рунд, а на финала отстъпи по точки на Калина Трендафилова.
Второ място при девойките завоюва и Александра Емануелова от „Чардафон“, която участва в категория до 46 килограма. На полуфиналите тя надигра с 3:0 Айсен Ридванова от „Олимпия“ (Разград), а в двубоя за първото място отстъпи на Дарил Симова от „Левски София Запад“.
В надпреварата при жените бронз извоюва Амелия Рачева от боксов клуб „Янтра“. Възпитаничката на треньорите Николай Стойнов и Адриян Шилдаров преодоля първия кръг, а на полуфиналите отстъпи с 0:3 на Габриела Димитрова от БК „Русе“.
Тази седмица и в Габрово ще има боксови емоции. В зала „Орловец“ ще се проведе II кръг от ДЛОП и Купа България за ученици. Домакин на проявата е боксов клуб „Габрово 91“, а състезанието е от сряда до събота.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Бокс

Към началото

Следвай ни