Габрово отбелязва Световния ден на ходенето с разходка от Спортната зала до Градище

National-Walking-Day.jpg
National-Walking-Day.jpg
В деня на проявата ще се раздават тениски и раници на БФСВ

Община Габрово, съвместно с Българска федерация спорт за всички организира за 30-ти пореден път Националната спортна проява Световен ден на ходенето, с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта и под патронажа на министър Весела Лечева. Световният ден на ходенето е проява от Държавния спортен календар на федерацията за 2022 г., по „Програма за развитие на спорта за всички“ на ММС и е в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 - 2024”.
В Габрово събитието ще се проведе на 8 октомври (събота) с маршрут спортна зала „Орловец“ - парк „Градище“. Сборният пункт е в 9.00 часа пред страничния вход на залата, откъм магазин „Билла“. В деня на проявата ще се раздават тениски и раници на БФСВ.
Национална проява Световен ден на ходенето ще се проведе в 15 общини от страната - Добрич, Варна, Велинград, Асеновград, Бургас, Плевен, Ловеч, Казанлък, Кюстендил, Враца, Габрово, Разград, Русе, Благоевград, София – СО, район Панчарево, с. Лозен. В световен мащаб събитието е част от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.
Целта на проявата е да се популяризират системните занимания и особено ходенето като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото