Габриела Йосифова: Тази година се навършват 10 години от "Приеми ме на село"

Водеща! Gabriela-Iosifova
Габриела Йосифова
ЖЕНИНА ДЕНЧЕВА Тази година се навършват 10 години от старта на инициативата "Приеми ме на село", придобила голяма популярност в страната.

Тази година се навършват 10 години от старта на инициативата "Приеми ме на село", придобила голяма популярност в страната. Как ще отбележат годишнината и какво ще се случи това лято в "Приеми ме на село" разказва един от инициаторите Габриела Йосифова, председател на Общинския съвет по наркотични вещества.


- Как ще премине това лято инициативата "Приеми ме на село"?

- Тази година ще имаме две инициативи "Приеми ме на село". Първата ще бъде дневен лагер за младежи от 15 до 18 години. Той ще се поведе от 3 до 7 юли. Ще бъде в селата Армени, Враниловци по два ни и един ден в Саботковци. Очакваме около 10-12 участника.

- Какво ще правят там децата?

- В село Саботковци ще помогнат да почистване на мястото около църквата. Ще готвят с баби от селото, ще имат кулинарни уроци. В Армени и Враниловци ще изучават народни хора. Във Враниловци имат и песенен състав, така че децата ще изучават български народни песни. Отново има заложени обучения в кухнята на баба. В Армени ще бъдат запознати със спортен крикет на игрището в селото. Ще има демонстрации на илюзионно изкуство. Ще посетят животновъдни обекти. предвидено е организиране на туристически поход до Витата стена. Ще се включат в дейности за почистване.

- Предполагам ще има "Приеми ме на село - Възраждане"?

- Да, за трета поредна година ще има "Приеми ме на село - Възраждане". Ще го направим в седмицата 7 до 3 август отново в село Жълтеш, където беше и миналата година. Там имат огромно желание да продължим с това, което започнахме миналата година. Ще се ремонтира още едно автобусна спирка, ще има благоустроителни дейности в читалището, боядисване, почистване. Миналата година участниците направиха много хубави пейки и маси, сега ще продължат да ги изработват за кътове за отдих. Ще се почистват райони в селото. Миналата година младежите почистиха два гробищни паркове, тази година ще продължим и с тази дейност.

Ще участват по-големи младежи над 18 години от цялата страна.

- Други инициативи ще има ли?

- През септември, не мога още да кажа точната дата, планираме едно по-голямо събитие по случай 10-годишнината на "Приеми ме на село". Ще участват всички села, които са се включвали досега в инициативата. Събитието ще бъде в село Новаковци, където започнахме първата година през 2013. Ще поканим много от участниците, които са идвали по 5-6 пъти през годините, активни наши поддръжници. Програмата още я уточняваме.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни