Дядо Коледа посреща деца в Габровския театър

DDado-Kolеda-posrеshta-dеtsa-v-Gabrovskiia-tеatar-
Princesata-ne-iskashe-da-igrae-17-12-19.jpg
Изненадващо предпразнично посещение ще направи Дядо Коледа в Габровския драматичен театър днес от 18.00 часа.

В този час ще започне детският спектакъл „Принцесата, която не искаше да играе“ по Астрид Линдгрен. След края на представлението ще затаим дъх в очакване на добрия белобрад старец, който ще донесе подаръци на децата. От ДТ „Рачо Стоянов“ имат достоверна информация от стари познайници-елфи от Лапландия, които са подсказали, че Дядо Коледа ще се появи на сцената в театъра.

Постановката под режисурата на Невена Митева ще ни пренесе в света на малката Лизе-Лота, която е истинска кралска принцеса, но няма с кого да играе. Тъгата и самотата изцяло са превзели душата на Лизе-Лоте, която вече не се радва дори и на коледните празници. Всичко около нея е сиво и скучно, заобиколена е само от възрастни, докато един ден бледата и болнава принцесата среща момиченцето Мая. Двете бързо се сприятеляват, подхващат весела игра за празника и скоро принцесата връща своя жизнерадостен облик, защото лекът за всяка душа е доброто приятелство!

Участват актьорите от габровската трупа Надежда Петкова, Магдалена Славчева, Адриана Димова и Димо Димов. Драматизацията е на Елза Лалева, а автор на музиката е Цветомир Цанков.

Билети за представлението може да закупите от касата на ДТ „Рачо Стоянов“, всички каси ИзиПей и онлайн на: https://epaygo.bg/2053774820. Преди това родителите трябва да се обадят на тел. 0896 745 100 или 0897 798 178, за да дадат насоки на Дядо Коледа колко добри са били децата им през годината, изпълнявали ли са поставените им задачи, били ли са прилежни в учебното си заведение.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Театър

Към началото

Следвай ни